Kristallen den fina~

Så då gick det ännu värre än jag hade föreställt mig...
Rösten krackade så jag sjöng falskt hela vägen och kunde inte nå högsta tonerna, skitbra, märks verkligen att jag gått i kör i 13 år samt första sopran alla åren, great! (y)
;___;


(bild tagen från DA)

Dessutom spelade pianisten helt knasigt när vi skulle kompa ihop... När vi övade innan jag skulle in till juryn så trodde jag nästan hon spelade helt crazy för att testa om jag kunde fortsätta sjunga ändå, men hon tyckte att hon följde noterna.. (och nog har vi haft olika pianister genom åren i kören, så hemskt krångligt spelade ju inte dem..?) Någonting mer odd var också att hon inte kände igen Petter Ekberg, jag menar... Han är ju ändå ganska känd bland de som har musikintresse (tillochmed Leena visste vem han var utan att jag berättat genom program och sånt så eh.. ja..) menmen, inget att haka upp sig på direkt haha!
Genom att jag blev osäker på hennes spelande och dessutom mer tvivelaktig på min egna röst så fick det att låta som om jag var osäker på sångerna, som om jag inte hade övat dem tillräckligt. Men jag hade ju valt sånger vi sjungt i alla år och som jag är stensäker på, så förberedd var jag, men rösten ville inte riktigt hänga med.
Sen så hade jag missat teoriprovet, whiho! Jag hade helt missuppfattat mailen med det och trott att "Oj! Jaha, vad skönt! Behöver bara sjunga inför juryn" eftersom det såg ut som om teoriprovet var till de som sökte studio. Dessutom stod det på schemat "H114" som personalen där visade mig sen. Jag hade nog läst fel för nu i efterhand ser jag att det står: "MT H114" så om jag inte missuppfattat så korkat från början så hade jag kanske listat ut det, men nu hade jag bara läst siffrorna dessutom så igår tyckte jag det var omöjligt att hitta var man läste om det. Sade flera ggr "asså om det står så så kan väl jag inte vara den enda som missat det?! .. Eller..??"

Och fler överraskningar kom som jag inte hade någon aning om att det skulle hända. Så.. ja, de är lite dåliga på att informera... Sen så verkar de leva i sin egna lilla värld för när jag frågade om när jag skulle kompa med pianisten så tittade de frågande på mig och sa "Va..? Har hon inte ringt dig..?"
Öh, nej det hade hon inte.
Och så verkade de tro att jag visste var allt låg och vad alla hette redan, även fast de visste att jag var ansökande och ingen elev.

Så allt det där, plus kroppen i obalans eftersom jag var sjukt orolig och nervös, gick på toa före och efter varje samtal med personer och ville spy, JÄMT. Så en rolig upplevelse var det verkligen inte... Men jag vill så hemskt gärna gå där, så jag hoppas att det går bättre nästa år. Då har jag ju iaf gjort det tidigare och har lite hum om vad som ska hända.

En positiv sak var att de tyckte jag kunde gestalta det jag sjöng väldigt bra (lol, då som jag sjöng som mest orent). Jag sjöng då "Kristallen den fina" och skulle föreställa 15åriga Sara som blivit störtförälskad i Jonte (eller vad det nu var för namn) och blablabla. Dessutom var de snälla med att låta mig få göra musikteori provet på fredag :)

Så nu ska jag inte bombardera er mer med text utan plugga inför imorgon istället!





Sara

Haha! Bättre lycka nästa gång.:)

En sida min lillasyster tipsa mig om (,hon går musik,) eftersom jag kan verkligen typ inget om musikteori: http://www.musikteori.se/

Tror att det finns en hel del övningar där man kan göra, gratis om du är intresserad!

Lycka till igen!

Rebecca

Oj! Tack, tack, TACK så hemskt mycket! Det kommer jag ha användning utav :D Tack, igen, haha <3

Sara

Varsågod! Finns en till föresten: http://www.musictheory.net/

Vet inte vilken som är bäst dock. Haha. :) <3

Rebecca

Tack så hemskt mkt <3 Dock är jag inte så förtjust att lära mig musikens grunder på engelska... Tycker att på svenska redan är nog svårt att förstå :'<

Filla

Man kan inte vara bäst alla dagar! <3

Rebecca

Nä tyvärr... Man får påminna sig själv om det ibland :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo