Sex! - Prestationsångest och falska sanningar

http://sverigesradio.se/
 
En sjukt bra text från flera kloka tjejer angående sex.
Jag skulle dock vilja tillägga något som jag har tänkt mycket på...
 
Det jag stör mig på är varför filmer porträtterar sex som att det är så jäkla perfekt. Ofta är det en kvinna och en man som har haft ögonen på varandra och de går in i sovrummet, av med kläderna och direkt kommer killen och skjuter in sin stake i tjejen och hon bara njuter. Dessutom tar det bara några sekunder innan båda kommer. Samtidigt.
Eh... va?
Nog kanske det händer att vissa lyckas med att det är pang på och att man kommer samtidigt osv, men jag och många andra har aldrig upplevt att man står med neonskyltar där det står "JAG ÄR SÅ KÅT ATT DU KAN PENETRERA MIG VÅLDSAMT DIREKT." och ibland så får man aldrig en orgasm ens. Det är sån skev bild många har att båda måste ha fått orgasm för att det skall ha varit ett lyckat sex.
 
Ofta glömmer de den yttepyttelilla detaljen om att man oftast måste stimulera och röra varandra först för att ens kunna ha skönt sex. Länge. Jag vet många förvirrade tjejer som har blivit förvirrade över varför de jämt har ont när de har sex, varför det är så torrt trots att hon var "våt" innan han penetrerar henne och varför det inte går att ha sex direkt utan att behöva runka och onanera. Det är ju så på filmerna? Vad gör jag för fel? Blir det oftast då.
 
Sen är det oftast en till grej som filmindustrin glömmer att lägga till... För de ska absolut, till varje pris, ha med en sexscen för att få fler tittare osv. MEN, det som händer är också att mannen alltid har råstånd och allt går prima skinka för honom att prestera och leverera.
 
Men kära ni, det är inte alltid så. Det finns många killar som är jättekåta och skulle vilja ha sex med en annan partner så mycket, men att det bara inte går att få upp den. Jag tycker att det är fel att lägga det prestationskravet på killar att om de inte har ståfräs så är det något fel på dem. Man glömmer oftast att det inte behöver betyda att sexpartnern är ful (vilket också kan diskuteras men det omtalas oftast att när den är slak så är det för att den andre inte är tillräckligt snygg), eller att det måste vara något fel på en. Visst, det går inte att penetrera om man inte har en hård kuk, men då kan man hitta på något annat som är lika skönt?
 
Det kan vara, precis som med tjejer, att man har mycket i tankarna eller är nervös så man INTE KAN helt enkelt få stånd. Samma sak som att tjejer kan vara våta men betyder inte att de är kåta och kan ta emot en penetration.
 
 
 
Jag förstår gott och väl att regissörer och manusskribenter inte vill ha värsta långa sexscenen i en film då det kanske inte är sexet som är filmens plot (nog för att jag tycker att de gärna kan skippa det helt men ja, det är ju så himla viktigt för dem att ha med det), men man behöver inte göra det så himla "perfekt". Det är ju det som filmskapare har sån magi med, att trixa med en film så att även om en scen är kort så skall man förstå att den höll på en längre tid. Man behöver inte ha med penetrationen och orgasmen, man kan väl se efteråt att de är glada och nöjda? Och så kan man ha fått se mer av förspelet?
 
Sen tycker jag också att det är brist på att se en kondom i filmer. Filmskapare HAR blivit bättre på att visa det, men inte tillräckligt bra. Fortfarande kan de ha sex utan preventivmedel och allt är frid och fröjd, ingen gravid eller smittad. Och jag tror att det ofta är därför så många ungdomar har sex utan preventivmedel och bara tar dagen-efter-piller.. De vet att det är fel att göra så, men i filmerna går ju stjärnorna utan problem så då är det ju så? ... Eller?
Det är faktiskt inte så jäkla svårt att få med en sekundbild i en film där de öppnar kondompaketet. För oss ska det ju vara normalt, det ÄR normalt, men filmvärlden visar något helt andra och får oss tittare att tro att vi inte är normala.
 
Vill också passa på att föreslå serien "Portkod 1321"! En svensk ungdomsserie som jag tyckte var skitbra :) Skildrar många problem, bla om att sex inte alltid går som planerat...





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo