Plåster

 
Behövde något som piggar upp mig så jag ser videon om och om igen <3



Myskväll med Sara

 
Igår var jag tillbaks på gymmet för första gången på jättelänge! Varje gång jag börjat träna igen har jag åkt på en rejäl förkylning så hoppas det inte blir likadant den här gången.. Men har mer ont i halsen än vanligt så man blir lite orolig.
 
Jag gjorde inte så mkt kondition den här gången utan satsade mest på muskeluppbyggnad och rehabilitet (då jag har ett eländigt problem med min nacke/axlar. Det gick jättebra och efteråt slapp jag värken!.... för typ 5 min. Jag var dum nog som tog en bag ist för ryggsäck, så den hängandes över axeln med blöt handduk osv... + att jag var tvungen att handla så gick hemåt (går inga bussar på helgerna) med två tunga kassar och den jävla bagen då. Smart (y) Lite waste of time att rehabilitera det då.
 
När jag kom hem var jag helt slut. Smsade Sara och frågade om vi kunde käka pizza (jag älskar att pizzerian är så nära oss då ica är så långt bort! <3)
Käkade pizza och gick sedan hem till mig där Sara fick syn på Bioshock. Jag spelar det inte längre och den var köpt på begagnat (ord 199kr) så hon fick den för 50 spänn.
 
(bild från jobbet då vi gjorde hjärtformade kladdkakor på alla hjärtans dag)
 
 
Jag packade ihop och så gick vi över till henne, drack lite té och spela mass effect <3 Jag satt och tittade på eftersom jag helst ville spela det sen på min xbox sen (mina traumatiska minnen med N3 sitter kvar än.. haha)
 
Sen kom Linn över och var sur över en läskig stalker som hade snott hennes bilder och låtsats att det var hon. Det ironiska var att den här impostern hade 1000 fler bevakare än den äkta Linn haha.
Elis kom sedan också över och pratade med Sara nästan hela natten, jag däckade vid 2 haha </3 Vid 4 vaknade jag av att taklampan fortfarande var tänd och att Sara och Elis FORTFARANDE pratade. Haha jag var så groggy så jag hängde knappt med i vad de pratade om och ville bara sova i min sköna säng <3
 
MEN NEJ! NU SKALL JAG SLUTA MED WALL OF TEXT! Hoppas att ni också hade en fin helg <3
Kram på er <3



Through time and space~


(Haha ja ni ser ju den fina redigeringen </3
Lots of sparkles in the universe yaay <3)
 
"Om det förflutna hela tiden ringer till dig och tjatar på dig så sätt på telefonsvararen....Du vet ju att det förflutna har inget nytt att säga dig, du har hört allting och just nu har du inte tid att ta det samtalet för du är fullt upptagen med att leva i NUET...så när det ringer högt i huvudet ....oroa dig inte koppla bort samtalet så tar någon annan det ♥"
- Taget från "Corpo by Cerboni"´s fb sida.



Tänkvärd video

 
 
Åh... Förutom att mannen har en så underbar röst att lyssna på så är det han säger ännu vackrare och sant <3
Jag önskar att jag hade en sån lärare som gav mig hoppet om att gå estet och lyckas ändå. Att bli stark och inte bli nedtryckt av alla som tycker man är en idiot som valde en sån inriktning. Jag ville nyttja mina konstnärliga egenskaper och vara lycklig.
 
 
Den här videon gav mig även styrkan att säga det här till er som har sett ned på mig bara för att jag valde estet.
 
Estetlinjen är ingen "flummig" utbildning där vi bara ritar och målar.
In fact, vi läser faktiskt en hel radda vanliga kurser också. Många blir förvånade när jag säger att jag också läst Matte B och Naturkunskap.

Många säger "jaha... Men vad kan man bli efter det? Kan man leva på det?"
Ni är så jäkla enspåriga. Man kan bli massor och leva på det!
 
Jag skulle kunna bli webbdesigner, grafiker, kameraman, scenograf, attributmakare, serietecknare, animatör, spelutvecklare, 3D animatör, göra musikvideos till er älskade musik och en hel radda mer.
Jag kan bli VAD SOM HELST så länge jag fortsätter med det jag gillar. För gör jag det jag gillar så blir det något riktigt bra!
 
Om ni inte hade oss estetare så skulle ni inte ha era favoritfilmer, musiker, tilltalande affischer osv.
Så sluta upp med att säga att vi inte gör något i skolan. Vi LÄR oss nyttiga grejer också. Och vad säger att målning och konst inte skulle ge oss nytta i vardagslivet?
 
Jag KOMMER att satsa på min kreativitet.
Jag blir LYCKLIG av den.
Jag är BRA på det.
 
 
En dag kommer ni se att jag blivit något stort och då lär ni ta tillbaka det ni sa om hur korkad jag var som valde den utbildningen.
 
Så nu skall jag sluta slösa min tid på att vara olycklig av era elaka påpekanden och ta igen förlorad tid!
Jag skall hitta mig själv igen!



Plugg - not going so well...

 
Skön låt :)
 
Nu skall jag plugga och inte fastna vid datorn mer!



Hmmm...

 
 
Jag kommer säkert få en massa arga fans på mig,
så jag säger nu i förväg att jag inte säger att de är wannabe´s eller något,
utan det var bara en tanke jag fick!
 
Hittade den här låten av D lite randomly på youtube och fann en liten liknelse till Nightwish. Nu pratar jag inte om klädstilen osv, det finner jag väldigt mkt som Visual Kei, men kören och resten av bakgrundsmusiken känns väldigt mkt som en influens utav Nightwish.
Det är svårt att inte få en låt att likna den andra, det förstår jag, men tyckte bara att det var roligt att de hade fått in den biten i låten.
 
Påminner liiite om Amaranth (EDIT, en person missförstod mig, menar ej gruppen utan låten Amaranth)men ändå inte riktigt. Det är en annan låt jag tänker på men kan bara inte riktigt sätta fingret på vilken det är... Nightwish har ju så många låtar att memorera haha xD
 
Men gillar dem, de är bra <3 Och skall jag fortsätta irritera er så tycker jag att Seike från Seremidy påminner lite om sångaren i D till utseendet haha xD Men bara lite~



Jag orkar inte..

 
Ge mig styrkan..
Ge mig immuniteten..
 
Slå bort alla negativa kommentarer, sug upp alla komplimanger
Var stark
 
Men det går inte.
Jag orkar inte.
Jag är helt slut.. Utmattad!
 
Åker på sjukdomar hela tiden.
Det är inte det att jag vill vara sjuk. Och jag är inte hemma för minsta lilla.
Så jag blir så hemskt olycklig när ni säger att jag gör det..
Jag är inte uppfostrad så... Man går till skolan/jobbet även om det känns tungt och jobbigt, man går dit ändå trots psykiska problem, man går dit ändå trots att man hostar och har ont i halsen. Man försöker iaf, trillar man ihop så är det dags att fara hem. Så är det jag har levt. När jag är hemma är jag alltså sängliggandes och kanske sitter vid datorn eller ritar främst när jag mår lite bättre men inte tillräckligt bra för att kunna vara fysiskt rörlig.
 
Jag blir så trött på att få anklagelser på arbetsplatser där det går skitsnack bakom, som att jag skulle klaga och gnälla hela tiden. Som att jag skulle gå runt och försäkra mig om att jag borde gå hem, eller ligga hemma och ha ont i halsen som ni påstår att jag har, men så gör jag inte.
VAD FAN VILL NI?!
Jag är varken bättre eller sämre än er så varför hålla på att nacka på en sådär?!

Argh!.... JAG ORKAR INTE!



En till liten serie

 
Haha åååh så vackert målad </3
Fika på jobbet är serious business, haha! Det är väldigt skönt måste jag säga då det är ganska hårt arbete annars, men första veckorna var lite jobbiga att lära in att när de fasta anställda säger att det är fika, DÅ ÄR DET BANNE MIG ATT SLÄPPA KNIVARNA OCH GÅ UT! Speciellt när denna kvinna säger det, haha...
 
Men nu skall jag sova, baii~



Yttrandefrihet och kvinnliga rättigheter = bullshit

 
 
Helt jävla otroligt.
Jag visste inte att sånt här var så vanligt i Sverige...(det är därför jag älskar Uppdrag Granskning, de väcker en verkligen till den bistra verkligheten!) Såhär vill jag uttrycka mig mot er som har mage att slänga ur sig såna saker:
 
 
 
Jag mår verkligen dåligt när jag ser det här. De här kvinnorna gör sina jobb och säger vad de tycker och bara för att några inte tycker likadant så ska hon bli kallad fula saker, hotas av att bli våldtagen och styckas till döds osv... Yttrandefrihet här är bullshit. Visst vi har det bättre än många andra länder, men ändå långt ifrån bra.
 
Att man ens skall behöva få något sånt mot sig är ju helt sanslöst. För alltså, du som skriver, varför bryr du dig så mkt om vad denna kvinna skriver eller säger att du måste lägga ned tid på att hata henne? Varför kan man inte bara låta det vara? Om en man håller på att skriva en massa sexistiska skämt om kvinnor, skall jag hålla på att skriva till mannen hur mycket jag önskar att han blir sönderknullad i röven av en häst och att jag skall skicka Hells Angels på honom så de alla kan turas om att tortera och våldta honom?
 
Nej, jag kanske slänger en kommentar som är lika sexistisk om män till honom eller så låter jag det bara vara. Inte skulle jag lägga ned min tid att stå utanför hans dörr med 10 starka män bakom mig, redo att slänga in honom i skåpbilen och dra till Ryssland så att hans släkt aldrig får se honom igen. GAWD, WHAT´S FUCKING WRONG WITH HUMANITY?!
 
 
Som sagt, man är medveten om att sånt här händer i andra länder och man är medveten om att sånt kan förekomma i Sverige också, men inte att det är så vanligt. Argh, jag blir så arg. Kommer fan aldrig skaffa barn, det skulle vara tortyr att välkomna dem till denna värld.



Sjuk igen..

 
Jag och min kollega skämtar ganska mkt om sånt här på jobbet och då var jag tvungen att göra en serie på bla detta. Och ja, jag vet, jag säger jobbet fastän jag bara är lärling där, men jag har jobbat en del extra och ja.... jag jobbar ju där fast med någon som håller koll på mig och visar mig hur jag skall göra om jag gör fel.
 
Nu har jag dessutom blivit sjuk... Är bara i första stadiet då det smittar men har inte riktigt brytit ut som värsta dunderförkylningen än, den kommer väl imorgon.
 
Jag hatar att bli sjuk så ofta...
Jag skäms ihjäl och det känns lite som i serien (fast den är väldigt överdriven), är man inte så sjuk att man håller på att dö så ah... då är man inte sjuk. Jag är uppfostrad så att jag går till skolan/jobbet ändå och prövar och går det verkligen inte så går jag hem. Det är det som är svårt med kök. Om jag går dit där för att "testa om jag orkar jobba" trots att jag är sjuk så kan jag smitta alla anställda och dessutom 160 st gäster. Så ah. Fick onda ögat av Ulrika igår för att jag gick till jobbet, så idag stannar jag hemma.
 
Men nu har jag Elis och hans mamma att skylla på faktiskt, även om det inte är deras fel att de smittade mig, men var till Blåsmark i helgen och där kunde hans mamma knappt andas. Därefter blev Elis förkyld och nu börjar jag bli det. Yay.
 
Nu skall jag göra något vettigt som att läsa i min lärobok, tjohej!



Päronkyckling med sting!

 
ca 400g Kyckling filé
2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära (eller ca ½ msk mald ingefära)
päron
rostade valnötter
Mynta
 
Yummy <3
Ville bjuda min älskling på något gott så testade på ett recept och gjorde om det lite så det passade mitt kylskåp/skafferi bättre hehe xD Tex så var det för dyr med färsk ingefära så köpte den som krydda på burk xD Men det gick jättebra! Var även trött på ris så jag tog bulgur och så bytte jag ut créme fraichen till laktosfri lätt créme fraiche så att Elis kunde äta det.
 
Tillagning:
Dela päronen, skär bort kärnorna och stek päronen i matolja så att de får färg. Lägg dem sedan i en smörjad form och häll lite honung över dem. Spara ett område i ugnsformen så att du kan rosta valnötterna samtidigt i ugnen på 170 c i ungefär 15 min.
Börja sedan med skära kycklingen i bitar och att steka den. Salta och hacka vitlöken som skall blandas tillsammans med kycklingen. Smula ned buljongtärningen, blanda i créme fraiche, ingefära (riven eller mald) och sambal oelek. Ta ut päronen och valnötterna från ugnen. Servera med bulgur och pynta med mynta, easy <3



Intressant diskussion på nyhetsmorgon

 
Ja såhär ser det ut när jag skall se tv. Random text in på fel program och kanal, spelar ingen roll vilken knapp man trycker på för att försöka få bort det. Men den här morgonen gjorde min dag <3
Men det är ju lite irriterande när fel text jämt hamnar på talet så skall ringa tele2 om det.



Sugarpaste och Veckoloppan <3

 
Längesen nu som man gjorde dessa, två veckor tom. Men om jag skall skylla på nåt så är det för att jag inte hittat kabeln till mobilen så jag kunde föra över på datorn :(
 
Lisa från Handkraft kom till Ung Kreativ förrförra onsdagen och vi fick prova på sugarpaste! Dessutom kom en kvinna från 24Norrbotten och ville filma samt intervjua oss från Ung Kreativs styrelse, det blev jag och Elise som fick stå framför kameran. Jag skämdes. Vi fick göra många tagningar. Men det var ändå kul att få vara med, dock har jag inte sett inslaget än för videon fanns inte längre på sidan när jag kollade :(
 
Hursomhelst! Fick då prova på att göra sugarpaste och dessa var de jag lyckades åstadkomma! Vi fick dessutom den deg som blev över så vi kunde träna hemma <3 Dock behöver man ju massa material för det för att få till de där formerna... (om man inte är supernoga och skall använda en liten kniv, men det tar väl evigheter)
så ah.... Jag kommer inte använda min deg förrän jag har råd att skaffa verktygen för det ^^'
 
 
Var även förbi hos min goda väninna Marina som, för inte så längesen, öppnade det sk. "Veckoloppan".
Åååååh så mycket fynd man hittar där!!! Och jättemysigt <3 Synd bara att hon inte har en större lokal så hon får plats med mer grejer där, men hittills verkar det ha gått väldigt bra för henne. Kika in när ni har vägarna förbi, det är på Rådhustorget mitt i stan, mellan "Leila´s kök" och "Sossestugan"!
 
 
Varje vecka är det nya prylar på borden.
Dessutom är det mesta riktigt billigt!
Har hittat tex téburkar för typ 5 kr och trådrullar för 10 kr.
Billigt, billigt <3
 



Sisterhood

 
Hård dag på jobbet men sen fick man träffa kära lillasyster på stan <3 Vi beställde biobiljetter, gick på Thai Garden och där mötte vi Mathilda, Olivia, Rebecka och... ja den 4e fick jag aldrig höra vad hon hette, men en kompis till Olivia iaf :) Mycket god mat i fint sällskap <3
Sedan gick vi tillbaks till bion för att hämta ut biljetter och köpa popcorn, sen var det dags för "Flight".
 
Mycket bra film! Jag måste säga att den gjorde mig imponerad då jag tyckte att trailern gjorde att den verkade jättetråkig.
 
Påväg hem pratade vi en hel del och när vi kom hem var vi ganska trötta, men ville iaf spela Mario Kart med syrran, hehe. Men hittade den inte :'( Så det blev Wario Ware <3
(sista bilden skulle hon försöka posa då gubben på skärmen gjorde värsta tkd sparken, haha xD)
 
Mycket rolig kväll iaf, nu skall jag sova! C´ya!