RAGE!

 

Argh.. Jag blir så jävla förbannad att jag bryter ihop i tårar... Jag varnar er, för er egen skull, att aldrig, ALDRIG, gå med på nya avtal förrän ni har läst igenom och researchat om företaget NOGA.
För lite mindre än ett år sen tog jag ett elavtal från "Min El" (BLI ALDRIG KUND DÄR) och hade precis haft min första, ordentliga lägenhet. Allt var nytt, allt fick jag ta hand om själv och jag hade lite för många bollar i luften för att kunna tänka klart på vissa saker, därav det förfärliga misstaget att gå med på detta elavtal.

Efter drygt 2 månader (första månaden var gratis) kommer jag på att det var lurendrejeri och ringde och sa upp mig. Det blev så mycket tjafs från deras sida att tom min halvmamma fick gå på dem om att de skulle ge sig. 6 månaders uppsägningstid blev min dom. Så jag ryckte på axlarna och sa "jaja" då jag inte orkade ta mer strider, beslut och val.

I sex fucking månader har jag nu betalat för en el som egentligen inte finns, varav hälften av den tiden bor jag inte ens kvar i samma lägenhet. Var tom tvungen att betala en del av elen till Pite Energi då jag trots allt måste betala för elen jag använder. Alltså dubbelt upp i flera månader..

Senaste räkningen råkade jag gå över tiden och jag fick EN påminnelseavgift. Jag betalade det direkt. Två dagar senare får jag en till påminnelseavgift och ett SVEA inkassobrev där det stod att om jag inte betalade så skulle jag få kronofogden på mig. Jag ringde dem och sa att jag nyss hade betalat räkningen till Min El och borde inte få något brev from dem. Då sa det "Jaja, betala bara själva inkassokostnaden så blir det bra. Vi ser här att du har betalat till företaget nu."

 

Idag fick jag två brev till. En från "Min El" där det står "SLUTFAKTURA" som jag hoppas innerligt på att det faktiskt är och ett från Svea Inkasso där det står att jag inte har betalat och gör jag det inte nu så får jag kronofogden på mig. Det skumma är även att det står att det är utskrivet "131114", vilket är samma datum som jag ringde och klagade på dem. Det tog alltså posten fem dagar att få fram det där brevet (nog för att det var helg, men var ju ändå tre hela arbetsdagar efter det).

Jag ska ringa dem imorgon igen och säga på skarpen att jag banne mig inte skall få fler såna här brev mer annars skickar JAG kronofogden på DEM!

Jag vet att det var dumt av mig att gå med på avtalet från början, det är inte likt av mig att gå på sånt där så lätt. Och jag vet att jag kunnat lägga ned mer tid och energi på dem och ta lagen med mig med bara händer. Men jag hade tyvärr för många bollar i luften, hade precis flyttat till min första alldeles egna lägenhet och fixat allting själv, samtidigt som jag var fullt upptagen med både skola och jobb och hade en fruktansvärt hektisk period bestående av val, beslut och okunskap då jag inte haft den turen att få all information hemifrån (jag fick reda på det i efterhand i princip och ofta blev jag dumförklarad för att jag inte visste det... Men hur skall jag ta reda på något som jag inte ens visste att det existerade? Och varför det var bra att göra det?).

 

Argh jag blir så arg och ledsen... Men förhoppningsvis blir jag av med all skit från dreglande företag som älskar att mjölka pengar från ungdomar som knappt har pengar, efter att jag ringt och sagt ett och annat. Kommer förmodligen att ta bort det här inlägget inom en snar framtid. Jag ber också om ursäkt över hur komprimerad texten blev. Hade mycket luft mellan styckena men blogg.se vill inte ändra det...






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo