Värdet av kvällsmål!

Av brist på bilder så lägger jag upp denna.... för den var fin x'D
 
Jag skall strax gå och lägga mig, skall stiga upp tidigt till skolan imorgon!
Har haft fullt upp från morgon till kväll i princip två veckor. Senaste veckan har jag gått hem från skolan runt 22-23.00, men då har jag kommit iväg till skolan en hel del morgnar för att jag har lidit av enorm huvudvärk.
Tror att det är stressen... Har inte kunnat jobba fullt ut som jag hade velat :'<
 
Men nog om det! I det här inlägget vill jag ägna mig åt vikten av att äta kvällsmål!
Varför?
Det finns fruktansvärt mycket myter och rädsla om det.... Någon sa att hen inte ville äta något efter 19 på kvällen annars skulle maten inte förbrännas lika bra som under dagen, så de som äter efter 19 blir tjock.
En annan sa att man inte behöver mer energi på kvällen eftersom man redan har gjort alla aktiviteter under dagen, på kvällen skall man ju bara slöa tills man går och lägger sig.
 
Det tycker jag bara är dumt. Speciellt när det finns värre saker att bli tjock på, tex äta endast McDonald's, pizza och läsk dag ut och dag in under en lååång tid. Man skulle nog förövrigt bli ganska less det bara efter en vecka, om inte mindre.
 
(Hehe osminkade lilla jag, men hade inte så många bilder som jag log på... x'D)
 
Kvällsmat är jättebra! Den gör framför allt att du sover gott och sen är det inte så bra att kroppen måste vara utan energi och näring under så lång tid tills det är dags att vakna och äta frukost.
 
Självklart kanske det inte är så nödvändigt om du tryckt i dig en hel pizza till middag och känner dig fortfarande jättemätt efter det, sen är det ju beroende på hur sent du äter middagen, men rekommendationen är ju att du äter den mellan 17-19 iallafall.
Att det inte förbränns lika bra på natten är bullshit. Man ligger visserligen ned och vilar när man sover, men kroppen blir inte helt plötsligt slöare på att bryta ned maten och lägger på sig mer vikt. Om vi tittar tex på spanjorerna så äter de sin middag sent på kvällen, oftast mellan 22-01. Alla i spanien är ju inte massa michelingubbar så vobblar på stranden, de är ju alla möjliga storlekar.
 
Så du behöver alltså inte oroa dig för att äta ett litet mål på kvällen. Vissa vill kalla det mer "kvällsfika" och kanske tar sig en kopp té och något kex. Jag tycker dock mer om att äta en mer matig kvällsmat, så jag brukar tänka att jag halverar den frukost jag brukar äta. Ikväll åt jag tex en skål med naturell yoghurt, linfrön, skivad banan och någon tesked/matsked kanel. Till det drack jag té, brukar också dricka någon juice eller så.
Om det råkar bli sent och det blir som för mig ikväll, fick inte i mig det förrän 23 haha, så tycker jag att det är bra om man får i sig något iallafall, speciellt viktigt om du är väldigt hungrig! (Som jag alltid är haha. Mina favoritmåltider är frukost och kvällsmat x'D)
 
Det är ju kanske inte så bra att äta värsta gormémiddagen sent på kvällen, iaf inte om du följer de svenska rekommendationerna kring måltider/dag. Men du går inte upp en massa i vikt om det skulle råka bli någon utekväll på en restaurang eller dylikt någon gång ibland.
 
Nu skall jag sluta tjata om det här och gå och lägga mig!
För att sammanfatta det hela, var inte rädd för att äta något på kvällen <3 Det blir ingen katastrof, ingen björn som kommer att jaga er och vikten kommer inte att ändras särskillt mycket.



Valborg

Bild på mig från i julas!
I must say that I really like that colour of my hair <3
 
 
 
Bloggen är under konstruktion som ni ser xD
Den kommer att se lite konstig ut ett tag,
men snart har jag tid att fixa så att allt ligger på plats (y)
 
 
 
Hälsar på i Pite nu under Valborg. Var hos Sara och spelade massa Saints Row <3 Fanns ett asbra erbjudande på steam dessutom som både jag och Sara köpte direkt, ett helt pack med alla expansioner och dylikt. Så nu springer jag runt som en toalett med superkrafter och skjuter upp människor mot himlen med en jättedildo (y)
Tyvärr blåste det för mycket i torsdags. Vi hade tänkt grilla istället för att se på en brinnande rishög, men vi fick steka maten istället :(
 
Igår for jag vidare till Leena och Isabella och vi bestämde oss för att se "The Babadook". Jag har hört av många att den är läskig så jag förberedde mig på det värsta, men ärligt så var den inte så läskig. Satt och tittade mellan fingrarna på alla scener som jag trodde skulle vara läskiga och så var det inte det. Så jag är väl inte besviken, eftersom jag avskyr pop-up scener i filmer, men den var väl lite annorlunda än hur jag hade tänkt mig den.
 
 
 
Den var inte så poppis bland familjen och den lilla filmkritikern i mig tyckte inte att den var så överväldigande bra heller. Mycket som man förstod att de försökte bygga upp en spänning till som sen aldrig blev av. Men eftersom min hjärna älskar att tänka i nya banor och fundera i evigheter på betydelser och symboliker i filmen så satt jag ändå resten av kvällen och kände mig fascinerad av den. Jag började spekulera kring om varelsen var en symbolik för sorg och ångest, en depression som djupt sitter i dem som alltid kommer sitta kvar men som blir mindre och mindre skrämmande ju mer man bearbetar den.
Ja, jag skall inte säga för mycket. För mig är det en film man bör se flera gånger för att sätta sig in och förstå hur filmskaparna har tänkt som de har varit lite otydliga med att förmedla till publiken.
 
Hela den här veckan har jag förövrigt bara ätit skräp. Det känns seriöst som att jag har ätit direkt ur soptunnorna haha <//3 Men nästa vecka blir det nog ordning på det iaf.
 
I måndags såg jag "Avengers - Age of Ultron" med Viktor, Crisse och Peter! Den var asbra, tycker näääästan att den är bättre än 1an... Men eftersom Loki var så överdrivet bra, både som karaktär och skådis, i ettan så kan man inte riktigt säga att 2an skulle vara bättre... enligt mig xD Om Loki hade haft en bra input i den här filmen så hade den varit överlägset bäst haha. (Men jag vet att många inte håller med mig, speciellt cis-män haha. De rynkar alltid på näsan så fort en människa med snippa nämner Loki med kärlek i rösten).
 
Nu skall jag iväg till Sara igen och spelaaaaa >8DDDDDD