I'm out of my mind

 
Hä blev en ny mobil.
Min gamla dog inatt, den ville ej ladda och det gick inte att fixa varken batteri eller laddare. Nu är bilder från den som jag inte hunnit föra över till datorn borta :'( Så idag åkte jag till Telia och hörde med dem om de hade något bra erbjudande så att jag slipper köpa en ny mobil. Är dock bunden i 2 år, vilket jag hatar, och får betala 100 kr mer i månaden, men det verkar vara en bra mobil som kommer att hålla länge (förhoppningsvis, man vet inte längre med smartphones haha).
 
Idag tänkte jag skriva lite om mina tankar om perfektion. Varför är människan så besatt av att vilja vara perfekt? Eller ja, det kanske är dumt att dra alla över en kam, men det är väldigt många inom i-länderna iaf som är det.
Länge har det ju varit om hur man skall se ut, att man måste träna, men jag tänkte gå lite djupare än så.
 
Det är som att de flesta vill att man skall vara perfekt och enastående, väldigt speciell men inte heller sticka ut ur mängen. Man skall passa in efter någon annans marginal och gör man inte det blir man hånad, förnedrad eller helt enkelt anklagad för att vara fel och måste ändra sig. Många verkar ha svårt att förstå inte bara ATT man är olika, utan också VARFÖR det är VIKTIGT att man är olika.
 
 
 
Jag har tänkt mycket på det med de som söker jobb eller som vill passa in med arbetskollegorna. Skulle någon få reda på att man har ADHD eller att man är sjuk i depression så är det kört. På en gång.
 
På CV't står det allt vad de tror arbetsgivarna vill ha, samtidigt som arbetsgivarna säger att de vill ha ett ärligt CV, men som är så enastående att man skall anställa personen. Tex så verkar det vara ett måste överallt att man skall vara social, men inte för social. Man får inte vara blyg och introvert, men man skall vara eftertänksam som de introverta oftast är. SAMTIDIGT som man också skall våga flyga på grejer utan att tänka efter. Man skall vara kreativ, men man får inte vara för kreativ för då är personen i fråga flummig. Listan kan göras lång.
 
Man skall alltså vara i hel perfektion och vara till lags för andra.
Men inte för mycket. Och inte för lite. Det skall vara perfekt. Du skall vara perfekt.
 
Vi kallas landet lagom, trots att vi har så svårt att leva upp till ordets innebörd.





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo