Biodejt med finaste killen i världen <3

 
I love you <3
 
Såg på filmen "Warm Bodies" med Elis igår och den var sjuuukt bra!! Den var originell, rolig och som Elis kallade det; en nyversion av Romeo och Julia...... fast med zombies.
Men ta inte det jag beskriver som en typisk romantisk komedi, för det var en stor skillnad på det.. Den var lite mer badass och inte sådär fjolligt romantisk. Se den om ni är trötta på klyschiga filmer och vill se en annorlunda zombiefilm!
 
Men tyvärr fick jag mens igår (ja det är viktigt, skriv ned det!) och mitt humör var väl lite uppochned. Så idag har jag varit sängliggandes. JAG VET, MAN SKA RÖRA PÅ SIG ÄNDÅ men det gör så förbannat ont så jag tar det hellre lugnt och öppnar fönstret för att få frisk luft, haha. Elis verkar då ha kunnat stå ut med mig och han var gullig som tog hand om mig med värmedyna och allt <3
 
Snart måndag igen :( Men på torsdag blir det Iron Man 3, PEEEEPP!!!!!
 
Här är trailern på filmen vi såg iaf:
 
 



Lycklig chey <3

Lycklig chey indeed!
Har samlat enorma vuxenpoäng, Elis kommer imorgon, jag får köra bil till på lördag
och lördag kväll skall jag och Elis på bio <3
 
Det var så längesen vi gjorde det och ja... Jag älskar biodejter haha <3
Nu sova så jag orkar upp imorgon! Ha det bra allesammans <3
 
(edit: av nån anledning ville inte blogg.se lägga upp det här inlägget när jag skrev det... Men läs nästa inlägg för att få reda på hur dejten var! ;) Ooooh "jättespännande" att läsa om haha! )



Uh...

 
Jag borde gå och lägga miiiiiig!!!!
Men skall bara skriva klart det här inlägget!

En hel del vet genom facebook vad som hände mig när jag sökte jobb på ett café i Skellefteå, men för er som missade det skall jag skriva ned det här.
 
Jag gick runt i stan och kom fram till caféet som jag tidigare hade tyckt var så mysig och ett ställe där jag hade tänkt "där vill jag jobba!", men det kan jag ju säga att den tanken gick snabbt att ändra på.
Jag gick fram till tjejen i kassan, frågade snällt var de hade deras personalansvarige och hon pekade på en äldre man som satt vid ett bord i caféet. Han såg lite brysk ut, men inget jag tänkte på och när han reste på sig sträckte jag fram handen och sade glatt "Hej! Jag heter Rebecca, jag-"
 
Han ryckte till och tog ett steg bakåt, tittade på mig som om jag vore ohyra. "Vad vill du?" fräste han och jag försökte med god ton säga "Jo jag är här för att jag skulle vilja söka jobb hos er". Han lät mig aldrig prata färdigt utan skrek på mig att jag inte var klok som kunde söka jobb hos honom när jag såg så hemsk ut. Orden "äcklig och vidrig" ekade i mina öron och han sa "Är du punkare eller?" mitt i allt. Jag svarade med ett leende att "Nejdå, jag är bara färgglad <3" och sedan fortsatte han med att ryta åt mig: "Men du förstår väl att du inte kan söka jobb när du ser ut sådär i håret, va? Byt färg flicka lilla, sådär kan man inte se ut! Usch!"
 
Jag var så arg, jag ville bara skrika mot honom "MEN HUR FAN SER DU UT SJÄLV DÅ, GUBBJÄVEL?! Du ser ju ut som värsta pedofilen, jag är då glad att jag slipper jobba hos en så äcklig och fördomsfull idiot!" men jag hade gråten i halsen och jag vägrade låta honom se det. Jag gick därifrån med bestämda steg, alldeles tyst med min jobbiga resväska efter mig. Tankar snurrade omkring i mig som "Är det därför ingen har ringt mig än? Ser jag verkligen så hemsk ut att ingen ens vill skaka hand med mig?" och bestämmer mig för att inte söka några fler jobb den dagen.
 
 
När jag kommer fram till busshållplatsen och Leena ringer kan jag inte låta bli att storgråta. Hon är alldeles rasande och ringer upp arbetsgivaren på momangen. När hon sedan ringer tillbaks så förstår hon vilken vidrig människa jag hade stött på och förklarade för mig att man inte får göra så. Det är diskriminering.
Han skrek åt henne direkt och kunde säga saker som "Jaha, och du då?! Har du också flera färger i håret?!", haha wtf...?
 
Det var inte förrän jag skrev på fb lite kort om vad som hade hänt som fick mig att inse att det jag var med om var ganska allvarligt. Jag trodde att jag skulle få kommentarer som "Ja men det är väl klart, så som du ser ut", men jag fick över 35 st kommentarer om hur illa behandlad jag hade blivit och att jag borde anmäla. Så här får man absolut inte bli behandlad. Tom min förra chef tyckte att det var helt absurdt... 
 
Det gjorde mig lite gladare... Hela bussresan hem satt jag och log. Så många som stöttade mig, inte bara på fb och Leena som ringde och skrev i deras gästbok, tom min bror hörde av sig dit och min vän Sara ringde och skällde ut honom också.
 
Tack så hemskt mycket för erat stöd <3 Det gav mig styrka till att vara jävla stolt över mig själv även fast jag blev så hårt nedtrampad <3 Jag är så sjukt glad för att ni alla brydde er <3 Och jag är väldigt glad över att jag mötte på honom sådär och inte sen när jag börjat arbeta där.... Tänk hur han skulle vara som arbetsgivare, huvva!
 
Men nu skall jag sova! Sköt om er! Låt ingen se ned på er <3



Skellefteå all over

 
Har slaggat hos Elis i Skellefteå och idag var vi ute på promenad. Trots att solen var framme så var det ruskigt kallt! Jag frös som bara den!!!! MYCKET mycket kalla vindar..
 
Vi åt på en slags hamburger/pizzarestaurang vid namn Dallas. Jag var så otroligt sugen på att få sätta tänderna i en saftig stek och pommes, men det säger både min och Elis plånbok nej till så det fick bli hamburgare haha </3 (som dessutom inte var så god... Hade hellre gått på Sunes. Men Elis var snäll och betalade åt mig och jag blev mätt så jag skall inte klaga <3)
 
Och som den duktiga fotograf Elis är så tog han en massa fina foton i det soliga vädret, så detta inlägg tillägnar jag honom och hans fina bilder :)
 
(sanningen bakom det här fotot var att vi skulle ta en sån där "hoppbild"
och jag hade solglasögonen på huvudet, så när jag landade tappade jag också glasögonen
och här håller de på att falla ned på marken, men han lyckades fånga det så att det
ser ut som om jag faktiskt använder dem)
 
Gungeligung <3
 
 
 
Söthund <3
 
 
Måsar much?
 
Har ni haft en bra dag? :)
 
 



Föreläsning i Luleå

 
Jobbig dag då jag fick jättelite sömn inatt </3 Vaknade en timma innan jag skulle fara och fick stressa som fan till bussen och när jag kom fram trodde jag att de hade åkt utan mig (men jag var i tid!)
Smsar och det visar sig att de också var försenade, som tur var <3
 
Sen for jag och ett gäng helt okända studenter i en minibil till en föreläsning i Luleå.
"Konstnären som destinationsutvecklare". Inte riktigt min grej kanske... + att jag var jättetrött överhuvudtaget så det var svårt att hålla ögonen öppna :/
 
Jag tycker om föreläsningar och jag tycker om att få inspiration, men ja... just det här ämnet var väl inte min cup of tea. Men det var intressant att se deras idéer och även att man fick veta att en i gruppen tänkte starta ett "Dödscafé" hahaha. Håll koll i Lule och se vad det blir för något ;)
 
Nu skall jag vara social med min älskade pojkvän <3 Bye~



Kissemiss <3

Alldeles nyvaken och fick gosa med dessa små söta lurvisar <3
 
Sov hos Sara inatt och blir bara mer och mer kär i kattungarna <3 En av dem blir min om 8 veckor, tihi <3
 
Tack för alla frågor förresten!!! Jättekul att så många var aktiva och ville ställa frågor :) Vill ni veta något mer om mig så är det bara att slänga en till kommentar <3
 
Förövrigt har det varit fint <3 Stressen till i måndags med antagningsproven känns av än, fastän jag är färdig och allt har skickats in. Körkortet känns underbart att ha men blir lite ledsen i ögat att inte ha möjlighet att låna bil så man inte blir ringrostig...
 
Igår var jag även på Ung Kreativ då det var Mathilda´s tur att jobba! Skitkul eftersom Ewa var där och gjorde remake av diverse grejer.
 
Mathilda blev inspirerad av Ewa´s "rymdskor" och gjorde
denna snygga jacka (inte helt klar dock).
Och jag måste säga att det blev sjuuuuukt snyggt!!!
Skall också testa att göra det på något plagg eller skor!
 
 
Jag gjorde "bara" denna enkla grej som skall vara smycket till ett halsband....
som inte var så bara eftersom det rosa under hjärtat var gjort av metall....
Visste att lim inte fastnar så bra på metall... så tänkte att jag skulle måla över det först och sen limma på det. Korkad som jag var tänkte jag inte på att då måste nog färgen lossna också...
 
Så det tog evigheters evigheter att göra klart ngt som.... ändå gick sönder *suck*
Men visst blev den väl ändå lite söt? <3
 
Efter det for jag, Mathilda och två andra iväg och äventyrade mitt i natten haha.
Skitkul eftersom det fick mig att slappna av lite efter all stress som har varit :)
 
Vad har ni gjort denna tråkiga och regniga dag?
Lämna en kommentar! I wanna know :)



Aaallright!

 
Jag ogillar såna där sidor som askFM eller vad det nu heter.... så jag tar det här :)
Ni kan ju vara anonyma genom att ni skriver "Anonym" på rutan om ni vill.
 
Jag tycker att vi tar en frågestund! Vad vill ni veta om mig? Det kan vara allt från vad jag äter till frukost till lite mer pinsamma frågor ;)
 
Skriv i kommentarsfältet din fråga och så skall jag svara så fort jag ser det :)
 
Kram på er alla <3



Att handla i Kina...

 
 
Älskar hans videos <3
Jag ville bara dela den här då det var ungefär såhär det kändes när jag var i Kina och skulle titta på grejer (och nej, jag tror inte att koreaner och kineser är samma folkslag).
De var absolut inte sura där, men fruktansvärt jobbiga! Följde efter en och så fort man höll i en sak för att kolla lite på den så var man tvungen att köpa den haha (men så är det ju i många andra länder, samma sak när jag var i Turkiet haha).



Åh, älskar <3

(delat från deras hemsida)
 
Så många minnen <3
Den här låten spelades på Sticky Fingers en kväll som för mig var riktigt sagolik <3 Jag vet inte varför jag kallar den sagolik, för andra skulle det nog inte vara något speciellt, men för mig var det som en helt ny värld visade sig! När jag hörde den upptäckte jag en ny, mysig känsla som inte går att beskriva. Jag vet inte, de kanske spelade den så bra live att jag blev alldeles förälskad.
 
Men kanske också för att det var första gången jag var ut på krogen, haha. Min bror var jättesugen på att få vara den första som drog med mig ut på krogen, pratade om det flera år i förväg (tur att jag aldrig var sugen på att testa alkohol förrän jag faktiskt var 18). Det roliga var att jag inte var som andra tonåringar... haha. Först att jag väntade "så länge" med att testa på alkohol, men sen också att när jag hade fyllt 18 tog det ett halvår innan jag faktiskt ville testa. Det var faktiskt jag som kontaktade honom om att jag var redo att gå ut. Han blev överlycklig haha.
 
 
Jag måste säga att jag tycker att det ser ut som att ungdomarna idag saknar just det jag har. En storebror (eller storasyster) som man ser upp till som faktiskt kan föregå med gott exempel! Sen finns det ju de snorungar som skall vara jävlat tvärtom och ställer till med idioti i samhället... men dem tänker jag inte gå närmare in på..
 
Min bror lärde mig att dricka "vettigt". När man skall sluta och hur man skall dricka utan att behöva få världens baksmälla dagen efter. Och eftersom jag aldrig känt ett stort behov av det så har jag inte hamnat i några spår åt alkoholisthållet. Fast jag har aldrig riktigt velat vara som alla andra heller.... Jag är inte så svag för grupptryck om man säger så, så det ligger väl ngt i det också.
 
Delar också den här då den är härligt animerad och för att jag tycker att den är mysig att lyssna på <3
 
 



Körkort... Like a bauws!

(bild av sirfish på deviantart)
 
Okej det var ett nytt virus.
Det känns skönt iaf att veta att det faktiskt bryter ut och inte bara stannar vid halsont och yrsel månad efter månad. Men börjar bli ganska less... Känns som att jag aldrig blir frisk... Och ändå är jag noga med att klä på mig mycket ytterkläder när jag går ut osv :'(
Sitter omringad med snorpapper, nässpray, massa vatten och huvudvärkstabletter... Huvva!
 
Förövrigt så är körkortet KLART! Jag kan nu bege mig på vägarna alldeles själv i bilen... Och jag måste säga att det känns ofattbart. Jag har övningskört så länge så det känns nästan läskigt om jag inte har en till med mig i bilen haha </3 (nä vaddå sällskapssjuk?).... Samtidigt som det känns skönt. Jag är fri. Jag är inte beroende av någon annan. De enda pengar jag behöver lägga ut nu är bensin..... Och ja, om jag nu äntligen hittar en någorlunda billig bil så lär det ju bli lite extra cash på det förstås... 
 
Jag har inte testkört ensam själv än. JAG VILL! <3 Men.... ja... ingen bil.... haha </3
Åh vad gött det hade varit om det vore som med Mathilda, som redan hade en egen bil och kunde åka runt direkt utan problem! Menmen... Så kan det vara....
 
...
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH JAG HAR KÖRKORT!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3



ARGH!!!

Varför slutar det aldrig att göra ont i halsen? JAG BLIR GALEN!
Vet att det inte är ett virus eftersom det aldrig bryter ut till en förkylning.... Men man vet aldrig eftersom min halsont känns som början på en förkylning varje gång! :( Blir så frustrerad... (och ja, jag har kollat det hos läkare, logoped och talpedagog, ingen vet.)
 
Som Leena säger så kan jag hålla med om att det kan vara ngt psykiskt... Att jag kanske har blivit utsatt i en jobbig situation men som jag har förträngt och det utspelar sig fysiskt istället.... Ah, jag vet inte hur jag skall förklara det, det är så mindfuck så man orkar bara inte tänka på det...
MEN JAG VÄGRAR GE MIG PÅ ATT DET SKULLE VARA EN ILLUSION! För det känns. Förbannat vad det känns.
 
Som idag har jag halsbränna och det gör svinont att svälja.... Det är banne mig ingen illusion. Jag har nu tagit en massa halstabletter för att lindra det men de hjälper bara för stunden... Och jag har testat olika.
 
 
Och där smiter det in ännu ett problem. Jag hittar en massa små ursäkter för att få äta glass, godis, chips mm... "Jag har mens, då får jag äta det..", "Det är lillördag, det är okej, då får jag äta det" och som nu då "men glass lindrar ju lite mot halsont, glass är bra <3" och ja... det är inte det att jag skulle känna mig tjock eller så, men det blir ju så galet mycket varje dag, flera veckor i streck... Och dessutom rör jag på mig för lite :'( Grundregeln i träning: träna inte när du har ont i halsen!
Jag unnar mig "lite för mkt" om man säger så... Och jag har inget emot hull på kroppen... men det behöver ju inte gå upp,upp,upp hela tiden.
 
Får vara mer bestämd, snåla nu när jag ändå har så lite pengar haha </3
Men nu skall jag sova och fortsätta fokusera på körningen fram till på onsdag! Önska mig lycka till ;D



Gueeeehhhh....

Ritade mig som japansk skolflicka-manga..ish.
Tog en paus från "antagningsprov-ritandet".
 
Så mkt som jag har ritat nu har jag inte ens gjort på ett år... haha!
Vilket är ganska illa... då jag är konstnär in i ryggmärgen.. och så ritar/målar jag aldrig haha.
Men det blir väl så när man tror att det man gör ändå är världelöst, slöseri med tid....
 
 
Jag har också klippt mig! (därav bilden på det jag ritade xD Fick lust att rita en karaktär med typ den frisyr jag har nu) 
 
 
Nej det är inte alls photoshoppat! Jag ser ut sådär! Är ju pirat för fasiken! ;) Visste ni inte det? Nähepp... Nu vet ni!
 
Nu skall jag sova! Baiiii~



En dröm

 
Ville bara dela med mig av min dröm.
Min dröm är att äntligen våga stå på scen inför en stor publik och sjunga utan att oroa mig för att sjunga falskt. Min dröm är att våga sjunga sådär vackert som i en opera och få höra att de blev imponerade. Jag har alltid varit intresserad av musik, speciellt klassisk musik, så därför är jag så oerhört glad över att jag kom in i domkyrkokören.
 
Lilla 8åriga jag kom in i en kör där det är stor konkurrens och helt enkelt svårt att bli medlem i eftersom man skall ha en röst som heter duga. Jag var med i ca 12 år och tillslut var jag tvungen att lämna det bakom mig. Jag fick med mig så mycket! Erfarenheter och lärdom, inte bara i musik utan även inför vanliga situationer. Som att strukturera upp och planera saker, att vara aktiv och intresserad av allt, tom ergonomin då vi lärde oss tidigt att alltid sitta med rak rygg!
 
(Min barndomsvän Maria och jag på körläger när vi var små)
 
Sen kom det mörka hål i mitt liv som gjorde att halsen blev sämre, så pass att det gjorde ont att sjunga.... Jag tappade tron om att jag faktiskt kunde sjunga, hade jämt ont i halsen, blev mer och mer sittandes på kören där jag lyssnade när de andra sjöng så vackert och försökte hänga med så gott jag kunde. Jag började dessutom tänka att jag var sämre på att sjunga eftersom jag inte hade gått musikskola som de andra i kören hade gjort!
 
Ja, silly me. Jag och Leena gissar på att halsonten inte kommer försvinna förrän jag släpper det där psykiska problemet som gnager i mig, och det blir inte lätt då jag inte vet vad det är haha! Men har ju gått i 7-8 år med halsbränna så jag hoppas ju på att det går över snart...
 
Det vore dock underbart om man hade en lika vacker röst som Emmy Rossum (Phantom of the Opera). Ibland, när jag sjunger själv med orkestermusik i bakgrunden, så känner jag att jag klarar av att sjunga de där låtarna vackert. Men skulle någon komma in och vilja lyssna på det så skulle det bara inte gå.. Jag skulle inte våga...
 
 
DESSUTOM ÄR EN FRIGGIN SÅNGPEDAGOG SVINDYR så jag lär aldrig bli av med scenskräcken! Fml... T___T
 



Rita rita ritaaa

 
Det börjar närma sig deadline för inlämnande av antagningsprov och jag börjar bli någorlunda nojjig. Har målat 3 bilder och har 6 st kvar att göra X___x Boken ovan har varit inspiration till min senaste bild... som gick åt helvette så den visar jag inte.
 
Påsken har hittills varit riktigt mysig om man bortser förkylning och enorm smärta så man knappt har kunnat gå. 
Elis har myst hos mig i flera dagar, var på Mjoön och körde skoter som en dåre (som är anledningen till den enorma smärtan, träningsvärk, och förvärrad förkylning... Inte så smart </3 Men klart värt det!) samt även födelsedagsfirande idag hos kära Sara <3 Blev bjuden på tårta och hembakat, mycket smarrigt! <3
 
Förövrigt börjar uppkörningen närma sig och jag börjar bli ganska orolig. Mycket skönt att jag klarade teorin!!!!!! Men när jag åkte på en enveten förkylning så har jag inte kunnat övningsköra så mkt... Så jag hoppas att jag inte har tappat för mycket :(
 
Här är iaf min andra bild som jag skall skicka in!
 
 
Den är fotad så den ser lite konstig ut :/ Men den är jag iaf stolt över! Den tog sjukt lång tid att göra T___T Linearten tog miljoner år att göra men gawd, färgläggningen! Den tog typ miljarder år att göra! D: Och så blev den inte ens lika snygg på fotot så jag kommer inte ha något bra att visa upp om jag skulle behöva det :'(
Större format här.
 
*Suck* Oh well... Nu skall jag lägga mig så jag blir av med förkylningen nån gång! Ha de! :)