Minnen...

(alla tagna med liten kompakt digitalkamera för flera år sedan så inte bästa kvallen)
 

När man tänker på allt man har varit med om, både härliga och smärtsamma minnen, och tänker att nu är det nog. Man behöver inte uppleva mer. Man har ingen kraft eller ork kvar i kroppen att gå utan man bara ger upp. Tänker att det som finns kvar av livet inte är så himla viktigt om det upplevs eller ej.
Det är nog nu.
Det räcker.
 
Det gör för ont att leva, men man vill inte heller dö.
 



A perfect storm

 
So you wanna play with magic
Boy, you should know what you're falling for
Baby do you dare to do this?
Cause I’m coming at you like a dark horse
Are you ready for
A perfect storm
‘Cause I, I’m capable of anything
Of anything and everything
-Katy Perry, Dark Horse
 
 
Måste säga att det har varit lite turbulent det senaste, men det har fixat sig det mesta med glass, snacks, vänner och lite tid för mig själv.
Har hängt och tjötat med Angelica flera dagar i rad, sjukt trevligt! Vi spelade tv-spel, pratade om lite allt möjligt och passade även på att dra till slottis igår då det var så fint väder ute. Sen hade jag sån lust att gå ut så jag hakade på Sofia och Steffe och vi hängde på Rockbaren. Lärde känna massa nytt folk och sedan joinade även Emil kvällen. Fick ha på mig mina nya snygga skor så jag var nöjd haha!
 
(Bild skandalöst stulen av Sofia. Känner mig inte så himla vacker på bilden
och jag har ingen aning om varför det ser ut som att Steffe tar på mitt bröst. Oh well.)
 
Vi får se hur länge jag stannar i Göteborg... De ringde från Eyeworks i Stockholm och sa att jag kanske hade chans att få praktik där, så jag håller tummarna så hårt jag kan (y)



Breathe in the dead air

And rip my bones out..
 
Har haft en fördjävla dålig dag idag då jag bara är sjukt irriterad och arg över allt och alla, vilket resulterade i att jag lugnade ned mig med att rita mina känslor. Något makabert kanske... menmen.
 
Därför är det dags att lägga mig då huvudet är fullt av oljud.



Some of them are blinded

Some are just lonely
 

Det var ett tag sen man skrev här! Har haft så fullt upp att jag inte har hunnit slå upp datorn haha!
De flesta vet att jag nu är i Göteborg och härjar. Kom till brorsan först och umgicks med brudarna, vilket var underbart för barnen verkade exalterade över att jag kom dit och jag har kommit min brors fru ännu närmare.
 
Många mörka hål har öppnats som jag hade kämpat med att hålla stängda alldeles för länge, vilket känns skönt nu när man har kunnat lätta på det lite. Det gäller att våga släppa på det, vilket inte är det enklaste. Det är en strid man går omkring med inombords som aldrig kommer att brytas förrän man vågar omfamna det.
 
Förövrigt så har jag hängt mycket med en del kompisar. Emil har varit jättesnäll och skjutsat mig hit och dit.
Jag bjöd på thaimat iaf.... ... .... Ja jag har lite dåligt samvete över hur mycket bensin som spills pga mig.
Lite blåmärken här och där efter att ha slagits, stjärnskådning och tv-spel, göttans (y)
 
Har även hunnit med att shoppa som en idiot nu när man är tillbaks i storstaden~ Gör väldigt ont för plånboken SPECIELLT EFTER DEN ÄCKLIGT HÖGA RÄKNINGEN FRÅN MEKONOMEN (buhu </3( men väldigt mysigt för mig <3 Blir till att skulptera lite i super sculpey senare~
 
Idag for jag och Emil också till Valhalla och badade. Var så längesen jag simmade haha... Men det var riktigt skönt, känns i kroppen! Därefter joinade Steffe och jag fick följa med på deras hederliga biljardkväll. Så nu är jag pro' på biljard. Just sayin' (pff, eller?)
 
Överraskade också Angelica med massa highpitch-ljud som hennes mor skrattade gott åt. Har saknat henne så sjukt mycket <3 Till på lördag hoppas jag att jag får träffa alla andra vänner som jag har saknat sönder! På lördag blire fanemej phäst!



Rollercoaster~

Ser muppig ut men whatevs.
 
Vilken berg-och-dalbana det har varit idag!! Min medicin skall ju göra det relativt stadigt, men det har varit enorma känsloförändringar haha. Började med att vi hade läraren Jim i skulptering som jag var aningen nervös inför eftersom det var han som sa att jag var värdelös och fick mig att känna mig som att jag inte var lämpad för utbildningen sist. Men har tagit upp det med alla möjliga personer och Jim verkade ha tagit det åt sig, så idag var han faktiskt en actual lärare i min mening! Han var sjysst och gav ändå konstruktiv kritik
(för anledningen till varför ingen vill att han slutar är ju för att han är riktigt grym på det han lär ut.)
 
Så jag kände mig faktiskt mer bekväm och vågade skulptera mitt bästa, vilket också resulterade i att jag gjorde enorma personliga framsteg! Så jag är riktigt stolt över mig själv, som både vågade ha stolthet med att säga till om hur en lärare inte får bete sig och sen också orka och våga möta honom igen och DESSUTOM utvecklas i skulpteringen.
 
(min senaste lolitaklänning, iiiihhhh <3 <3 <3)
 
Nu blir man också mer peppad till att söka hans sommarkurs måste jag säga. För den verkar vara riktigt lärorik, men har bestämt mig för att jobba i sommar och jag hoppas innerligt att jag får vara på Coop igen <3 Trivdes så bra förra året så det skulle vara superbra! Så kursen får vänta till nästa år :)
 
Sen kom man hem, lagade middag och fick reda på att jag inte fick någon praktikplats på det senare ställena jag sökt på... Urgh... Så jag blev en aning frustrerad eftersom jag verkligen behöver få praktik och det är typ bara jag i klassen som inte har praktik än. Men det löser sig nog!
 
Fick också veta att jag får hjälp med betalning för reparation av bilen, så det är typ superbra! (y) (älskar min biiiiiil <3 <3 <3). Så upp-och-ned men mest upp haha!



Födelsedag

 
Idag blev jag 22 så då passade man på att klä upp sig lite. Känner mig lite gammal... men äsch, har många år framför mig! Det är bara ingen spännande ålder framför mig längre.
 
Fast jag har aldrig tyckt om att bli äldre. När jag var 17 och alla andra längtade efter att bli 18 så ryckte jag mest på axlarna. För dem innebar det att få dricka sprit lagligt, för mig innebar det en jävla massa ansvar som kom regnandes in. Nog för att jag redan hade fått det vid tidig ålder, men nåväl.
När jag blev 20 så fick jag åldersnojja, ville inte bli äldre, ville bli ett barn igen och uppleva gamla minnen. Spännande att handla på systemet? Njae... Köpte några cider, för mig var det inte särskillt spännande och jag blev inte särskillt imponerad av mig själv direkt.
 
Jag har faktiskt aldrig varit intresserad av alkohol. Än mindre cigaretter och droger. För mig har jag inte gått runt som värsta aktivisten och skriker "DU KOMMER ATT DÖ!!!" men samtidigt har jag alltid kunnat säga "nej tack" åt någon som erbjuder en cigg. Det är helt enkelt inte intressant för mig och det känns som en onödig grej att stoppa i kroppen. Men jag antar att jag bara aldrig behövt vara rädd för att bli utanför, jag har väl haft styrkan och klokheten att tänka att jag gör vad fan jag vill med mitt liv och jag har högre förväntningar på det än att lägga pengar på cigg och alkohol resten av livet.
 
 
Men nog om det. Åter till min fabulösa födelsedag!
Jag var den som inte kom ihåg faktiskt xD Alla andra gjorde det och jag blev lika överraskad varje gång. "Just ja! Jag fyller ju år idag!"
 
Elis var jättegullig. Han fixade middag åt mig (tacos!! <3) och köpte choklad, chips och gjorde även en tårta :'> Det var en supergod tigerkaka med grädde och banan på <3
Sen gav han ju en massa kärlek till mig förstås och jag har känt mig lyckligast i världen <3 Det känns så underbart att bli ompysslad :'>
 
Sen såg vi även på Inkheart, en riktigt bra film! Men nu skall jag lägga mig innan jag däckar på tangentbordet! Chao!
 
 



Praktiksökande går ju sådär...

 
 
Uhhhhhhhhhhhh.......
Jag har alltid haft svårt för att ringa och prata i telefon och idag har varit värst. Jag är egentligen ganska van vid att ringa efter jobb osv, men det är så svårt att få det att låta äkta. Det jag vill är äkta, jag vill verkligen få jobbet/praktiken, men det låter jätteknasigt per telefon, nästan inspelat.
Jag övar och övar och övar men det blir så dåligt varje gång. Och jag kan knappt prata naturligt med personer jag känner haha </3 Det blir så fel.
 
Ringde nyss ett företag om praktik och så visade det sig att de ligger lite på is och att personerna har splittrat sig och jobbar med eget på olika håll. Det slutade med att jag sa "HEHIHIH okej men tack för att jag fick prata!"
Eeh va? Tack för att få prata? Det var ju ingen psykolog liksom. T_____T
 
Pinsamt. Oh well, hoppas att hans skratt tydde på att han förstod att jag var nervös. Nya tag nu!



Glädjen man aldrig kan få för mycket av <3

Fick det här underbara téet av Leena och Isabella i tidig födelsedagspresent <3
Hur gott som helst!
 
Har kommit hem till Skellefteå igen efter att ha tillbringat helgen med familj och vänner i Piteå <3 Sitter och njuter med mitt nya chokladté och Leena´s hembakta bröd som jag också fick med mig <3 Med ost och päronmarmelad, mmmmhhhhhhhh~ <3 <3 <3
 
Jag hann med förvånandsvärt mycket på bara en helg. Jag kom dit och vi myste framför en Stephen King film med té i handen <3 Jag fick också höra syrrans underbara röst som jag inte hört på länge och jag är så fruktansvärt stolt. Hon har den där typiska jazz/soul rösten som jag älskar att lyssna på <3 Jag är så glad att hon vågar sjunga igen, för hon är riktigt bra och det är en fröjd för öronen. Jag flikade in lite med en annan stämma på vissa låtar och det lät faktiskt riktigt fint <3
 
(bild jag tog under gymnasietiden, tycker att den är så fin <3)
 
Det fina med min kära syster är att hon har lyckats repa sig så snabbt efter så mycket motgångar och nu verkar hon vara starkare än någonsin. Det är ju klart att hon kämpar än, men självförtroendet är mycket högre och hon kan skratta igen, vilket gör mig så otroligt lycklig, för jag saknade verkligen att se henne glad <3
 
Iochmed att hon nu vågar sjunga så lyckades hon faktiskt få mig att våga sjunga inför min familj. Själv. Eller ja, med bakgrundsmusik och sångtexten på skärmen, men ändå. Utan att någon sjöng med.
Det kan verka som en bagatell för många, och de flesta undrar nog varför. Jag vet inte vad jag har att vara rädd för, jag vill vara grym på att sjunga men tycker att jag sjunger så dåligt I guess. Och så är det när någon stirrar på mig. När de lyssnar på varenda ton, studerar mig och noterar de felsteg jag gör.
 
Jag har inte ens sjungit för min egen mor, vilket är lite synd, för nu får hon aldrig höra det. Eller jo, det gör hon ju förstås, men jag lär inte få någon kram efteråt om hur duktig jag var som vågade haha </3 Men det fick jag av min syster och halvmamma, och de tycker att det lät fint, så det räcker bra för mig :'>
 
 
Hursomhelst!
På lördagen for jag till en elev på musikhögskolan som skulle vara min sångpedagog. Hon hjälpte mig jättemycket med olika tekniker som jag skulle tänka på när jag sjunger :'> Snäll tjej som hade tålamod med min osäkerhet, ser fram emot nästa gång jag skall dit!
 
Lite senare på dagen for jag till Josefine som jag inte träffat på huuuur länge som helst!! Men det kändes som att vi träffades igår och att jag fortfarande bor kvar på Allén haha. Vi tjötade, käkade massa godis och chips och myste framför en rad av filmer. Vi såg Silent Hill, Silent Hill 2, Final Destination och Dark Shadows :>
 
Idag var det en riktig slappardag och jag passade på att installera alla av syrrans Sims 2 spel hehe <3 Var ett tag sen och fick ett ryck så blir nog fast på det igen hahaha!
 
(längtar till sommarrrrrrr <3 <3 <3 <3
Tycker om den här, kommer ihåg exakt vars den togs och den påminner så mycket om en sån där
mysig, sval sommarkväll som gör en påmind om varför man älskar att bo här <3)
 
Det som var så mysigt var att det kändes som att vi var en familj igen. Vi åt frukost tillsammans, hälsosam frukost (inte bara en macka. Som jag ibland latat mig med haha), åt middag tillsammans och myste framför tv´n på kvällarna, vilket är något som jag uppskattar och som jag inte fick uppleva så mycket i yngre dagar.
Det kanske också låter lite bortskämt när jag säger att det kändes skönt att inte behöva laga maten, men då menar jag att det var skönt att få bli liten igen. Bli omfamnad, välkommen och inte ha en rad med vuxengöra och en massa måsten. Bara för en liten, liten stund.
 
(Myyyys <3 <3 <3 Hemmings in mah heart <3)