Allting kommer att bli bra till slut

 
Snart iväg till skolan. Imorgon kan jag äntligen säga adjö till projektet vi har och det blir en otrolig lättnad. Även om vi har massa annat att göra också så är just det här projektet skönt att kunna skaka av sig. Inte riktigt samma sak som med "Snövit"-projektet då det var roligt att jobba med... Men det här projektet har verkligen varit en pina!
 
Men det är väl också att det är så sjukt tumult med allt annat i livet som ALLT är en pina. Den enda tröst jag finner är mina älskade katter, och det är inte så lite det! <3 (Edgar mår förövrigt sjukt mycket bättre och jag är så lycklig över det <3 <3 <3)
Och så Hanna då, som har hjälpt mig sjukt mycket på senaste tiden.
 
Jag har iaf planer på hur jag skall lösa en del som gör att det blir lite lättare att leva, då blir det förmodligen en hel del stenbumlingar som trillar av mina axlar. Men fram tills dess så får jag stå ut och försöka måla som terapi. Och gosa med mina katter. <3
Snart skall jag även till vårdcentralen och få medicin, så det löser sig nog (y)
 
 
 



Massa kul!!!

Bilder säger ju mer än 1000 ord och det har hänt så mycket, så jag laddar upp massa bilder :)
Sjukt kul och lärorikt har det varit!
 
En vägg x)
Men oj, vad händer här? ;)
Rudolf som ligger och sover..
Lite färg! Detta är dock lååångt ifrån hur långt vi har kommit idag.Golv målade, fönster isatta, lister överallt osv. Tog aldrig någon bild på det dock så ni får se slutresultatet sen istället x)
Detta är förövrigt en scenografi av ett pensionat på 60-talet fylld med tomtar haha! Ni får veta mer sen ;)
 
Har tillbringat en hel del kvällar på skolan med den här unge mannen!
Har fått lära mig massor och håller nu på att skulptera en viss figur x)
Likheten är slående, eller hur? ;)
 
Haha nej SÅ dålig är jag väl inte... x)
Nu börjar det iaf likna något!
Grymt att Peter orkar hjälpa mig så mycket haha, känner mig som en ivrig unge xD
Har aldrig skulpterat i just super sculpey, bara keramik och vanlig lera liksom haha.
 
Edgar som älskar mitt stökiga skrivbord haha...
Garrus som är sjukt jobbig att fota..
(ja det är en handduk under. Han dreglar så förbannat mycket under en hahahaha!)
 
Gos med katterna <3
Dock inte så mysigt med hans bajstassar i ansiktet.... menmen haha <3
 
Och så lite party med finaste människorna också förstås <3
 (brutalt stulen bild av Hanna, hoppas det var okej hehe <3)
 
Godnatt.



Be friends with Failure by Stephen McCranie

Läs hela serien här <3 Är inte så lång och är sjukt värd att läsa!
 



Framtid

 
Sitter och lyssnar på musik, har varit hemma hela dagen och inte orkat göra ett piss... Mina ben ville inte bära mig och jag har inte haft lust att göra någonting, inte ens rita. Har mestadels legat i sängen då jag knappt har kunnat röra mig.Men nu börjar det bli bättre och jag skall strax återgå till det projekt som jag aldrig blev klar med i skolan.
 
Är lite nyfiken på er som läser. Vad har ni för mål och drömmar i livet? Är så kul att höra sånt :)



5 knep till välmående

 
Igår var jag på ett möte där jag fick återberätta mitt liv ännu en gång för en helt okänd person. Jag har gjort det så många gånger nu att min berättelse känns mer inspelad och jag är mer "van" och accepterande till hur livet har utformat sig. Det är lite skämmigt, speciellt då min stora synd är att gräva ned mig och tycka synd om mig själv, men det är enklast så för att kunna gå vidare, samt att jag ännu inte funnit någon lika bra att prata med som den personen som hjälpte mig ur en hård period under högstadiet. Jag har ständigt letat efter välbefinnande och nu när jag klarat av så många grejer på egen hand tänkte jag dela med mig av mina knep, då jag vet att jag inte är den enda som har det sjukt jobbigt med sin historia. 
 
Dessa knep har funkat för MIG, det är långt ifrån alla som går igenom samma sak eller som det funkar för. Men det kan ju vara värt ett försök, right? Det jag skriver nu är till för de som faktiskt vill må bättre igen och vill ha konkreta ageranden istället för bara snack och liten verkstad. De som strider mot sina hjärnspöken så mycket att de behöver en mer strategisk väg att gå för att orka med striden, kanske också en akut väg att gå för att inte låta impulsen ta över.
 
 
 
1. Lura hjärnan.
Jag lärde mig enormt mycket under min tid med ätstörningar, bla hur man lurar sina hjärnspöken med att tvinga sig själv att tänka på annat. För mig funkade det inte med att hitta en bok att läsa eller se på film, spela tv-spel, de fanns där ändå. Sen gick det ju inte att jämt komma ihåg att ta med en bok eller psp överallt så jag letade efter metoder som funkade mer akut. Min halvmamma var den som hjälpte mig grymt mycket med hjärnspökena och det är sjukt intressant att veta hur hjärnan fungerar. 
 
Gör såhär: Det du behöver göra är att göra något drastiskt, men inte med hela din kropp utan endast hjärnans agerande. Istället för att fastna i de mörka tankarna kan du göra något så enkelt som att räkna baklänges, rabbla upp alfabetet baklänges eller sjunga en sång baklänges. Nånting som är löjligt enkelt i vanliga fall, men slänger du om det baklänges så får hjärnan tänka. Ett tag tänkte jag att jag skulle grabba tag i en mattebok eftersom jag inte är superbra på matte, men det funkade inte riktigt för mig för medan jag tänkte att det var jobbigt och tråkigt hamnade jag i de mörka tankarna igen. Man behöver göra något enkelt och rätt som det är har man brutit ett mönster man trodde var omöjligt att bryta.
 
 
2. Ta en paus.
Nu för tiden är alla stressade HELA TIDEN. Massa måsten överallt, "måste hinna göra detta innan jag gör det där" och inte mycket paus för att stanna upp och tänka över vad man egentligen håller på med. Vem har inte hört "Men åh, typiskt, jag hinner inte vara sjuk nu!! Idag får jag väl vila ut och så kommer jag tillbaks imorgon!"? Man har ett hum över hur lång en förkylning är tex, men tro inte att den avslutar med ett visst datum. Och även om du tycker att du är "lite sjuk" så du klarar nog minsann av skolan ändå med feber, hosta osv, så kan du smitta alla andra och det jobb du gör blir 3 gånger långsammare och sämre genomfört än vanligt. Jag tror att du blir frisk fortare om du stannar hemma längre och vilar dig än att du plågar dig själv med att jobba där du ändå inte kan göra ditt jobb till 100%.
Jag tror inte det finns en enda storstadsbo (eller bybo..?) som lunkar på i vanlig takt hemåt utan att kolla klockan på mobil eller busshållplats hela tiden. Man måste INTE hela tiden. Det kan bli en stress att tänka "jag måste" och även "jag vill!" eftersom man vill göra så fruktansvärt mycket så finns det inte mycket tid för det.
 
Gör såhär: Jag är sådan att jag hela tiden vill testa nya grejer och har aldrig "tråkigt". Jag har inget konkret förslag till att bota stress då jag fortfarande går igenom det, men försök att bara stanna och tänka efter om det verkligen är viktigt att göra det du hade tänkt göra? MÅSTE du verkligen träna just idag? Din kropp blir inte helt slak och flabbig bara för att du tar två vilodagar i rad istället för en (och det spelar ingen roll vilken jäkla kroppsmassa du har eller hur hög förbränning du har, believe me. Har forskat så mycket i det där att DET om något är onödigt att lägga ned tid och energi att forska i haha.)
 
 
 
 
3. Var i tid.
Haha det är det jag är sämst på, but I'm working on it! Jag är sjukt noga med att vara i tid till jobb och dylikt, men till fester, middagar, bion osv...? Njae. Men jag blir fanemig stressad av det. Sååå...
Börja sminka dig i tid, välj kläder dagen innan, kom på vad du ska ha för middag dagen innan, gör en strukturerad planering som du bara hakar på och sparka bort tidsoptimisten i dig. Sen är planering i prioritering en väldigt bra sätt att klara detta på. Jag anser tex att det är viktigare att äta så att man orkar med aktiviteten man skall göra och så att även hjärnan får näring till att kunna tänka klart, än att ställa sig och sminka sig innan man åker iväg.
 
 
4. Omfamna dina konstnärliga färdigheter.
Under gymnasiet slutade jag göra allt jag tyckte var kul och försökte leta efter de saker som den större delen av samhället tyckte var mer accepterat (tex träna, söka utbildningar och jobb efter vad ANDRA tyckte att jag skulle göra osv). Så denna punkt är mer inriktade till de med konstnärliga färdigheter.
 
Omfamna dig själv, du har en underbar gåva som inte många har! De flesta är nog avundsjuka på att du har en talang som de måste jobba hårt för att uppnå medan du bara har den. Så låt dig inte suga upp all negativt surr om att "det är bättre att vara läkare för du tjänar mer" eller "Pfft..Det där är inte viktigt? Jobba på hemköp är viktigare än att flumma runt med en pensel?", för världen behöver ALLA människor, inklusive de kreativa. Innan industrialiseringen så hade man en hög status om man kunde måla, spela piano eller sjunga.
 
Gör såhär: Jag vet hur jobbigt det är att ha tid för sig själv nu när det enda viktiga verkar vara skola och jobb, men för att kunna göra det måste du ju må bra. Så försök att finna tid att måla, dansa, det som DU tycker är kul, inte vad samhället tycker att du bör tycka är kul. Det är lätt att hamna i den sits då man tror att man får en inspiration från andra istället för en instruktion när man får ett förslag om att göra något annat än det man själv har tyckt är kul hela sitt liv. Jag säger inte att man inte bör testa nya grejer, det gör jag hela tiden. Men man skall ej glömma det man själv roat sig över då det är en del av vem man är.
 
 
 
5. Sluta svampa dig.
Den kanske mest svåraste punkten som jag fortfarande jobbar på. Jag har svårt att inte ta åt mig saker... tom när det är självklart att en person pratar om någon annan så är det som att denne pratar om mig. Det har inte med att jag är värsta självgod och tror att alla minsann pratar om mig för att jag syns hela tiden, utan för att jag är väldigt självkritisk och ibland går det till överdrift. Det är lite svårt att förklara.. så jag ger mig in på det konkreta beslutet direkt.
 
Gör såhär: Försök att inte ta åt dig allt då det mesta bara är svammel. Bara för att en idiot har plågat ett djur betyder det inte att du som djurägare gör likadant mot ditt djur. Får du ett ett betyg som du vet har kämpat för men inte riktigt uppnådde det högsta så innebär det inte att du gjorde dåligt ifrån dig. Den kritik du får om att rapporten kanske behövdes lite mer källkritik osv skall du ta åt dig, men det skall inte få dig att känna dig värdelös. Alla är unika och bra på olika grejer. Var nöjd med det du gör.
 
 
Som sagt, detta passar inte alla och jag är inte psykolog, detta har mest sin grund i mina egna erfarenheter. Det är inte heller en korrekt vetenskap att gå efter, utan dessa är mest mina åsikter och tankar om saker och ting. Men det kan vara värt att tänka på om man fastnar i sådan situationer.
 
Alla bilder är hämtade randomly från google. Kan hända att inlägget far bort inom en snar framtid.



RAGE!

 

Argh.. Jag blir så jävla förbannad att jag bryter ihop i tårar... Jag varnar er, för er egen skull, att aldrig, ALDRIG, gå med på nya avtal förrän ni har läst igenom och researchat om företaget NOGA.
För lite mindre än ett år sen tog jag ett elavtal från "Min El" (BLI ALDRIG KUND DÄR) och hade precis haft min första, ordentliga lägenhet. Allt var nytt, allt fick jag ta hand om själv och jag hade lite för många bollar i luften för att kunna tänka klart på vissa saker, därav det förfärliga misstaget att gå med på detta elavtal.

Efter drygt 2 månader (första månaden var gratis) kommer jag på att det var lurendrejeri och ringde och sa upp mig. Det blev så mycket tjafs från deras sida att tom min halvmamma fick gå på dem om att de skulle ge sig. 6 månaders uppsägningstid blev min dom. Så jag ryckte på axlarna och sa "jaja" då jag inte orkade ta mer strider, beslut och val.

I sex fucking månader har jag nu betalat för en el som egentligen inte finns, varav hälften av den tiden bor jag inte ens kvar i samma lägenhet. Var tom tvungen att betala en del av elen till Pite Energi då jag trots allt måste betala för elen jag använder. Alltså dubbelt upp i flera månader..

Senaste räkningen råkade jag gå över tiden och jag fick EN påminnelseavgift. Jag betalade det direkt. Två dagar senare får jag en till påminnelseavgift och ett SVEA inkassobrev där det stod att om jag inte betalade så skulle jag få kronofogden på mig. Jag ringde dem och sa att jag nyss hade betalat räkningen till Min El och borde inte få något brev from dem. Då sa det "Jaja, betala bara själva inkassokostnaden så blir det bra. Vi ser här att du har betalat till företaget nu."

 

Idag fick jag två brev till. En från "Min El" där det står "SLUTFAKTURA" som jag hoppas innerligt på att det faktiskt är och ett från Svea Inkasso där det står att jag inte har betalat och gör jag det inte nu så får jag kronofogden på mig. Det skumma är även att det står att det är utskrivet "131114", vilket är samma datum som jag ringde och klagade på dem. Det tog alltså posten fem dagar att få fram det där brevet (nog för att det var helg, men var ju ändå tre hela arbetsdagar efter det).

Jag ska ringa dem imorgon igen och säga på skarpen att jag banne mig inte skall få fler såna här brev mer annars skickar JAG kronofogden på DEM!

Jag vet att det var dumt av mig att gå med på avtalet från början, det är inte likt av mig att gå på sånt där så lätt. Och jag vet att jag kunnat lägga ned mer tid och energi på dem och ta lagen med mig med bara händer. Men jag hade tyvärr för många bollar i luften, hade precis flyttat till min första alldeles egna lägenhet och fixat allting själv, samtidigt som jag var fullt upptagen med både skola och jobb och hade en fruktansvärt hektisk period bestående av val, beslut och okunskap då jag inte haft den turen att få all information hemifrån (jag fick reda på det i efterhand i princip och ofta blev jag dumförklarad för att jag inte visste det... Men hur skall jag ta reda på något som jag inte ens visste att det existerade? Och varför det var bra att göra det?).

 

Argh jag blir så arg och ledsen... Men förhoppningsvis blir jag av med all skit från dreglande företag som älskar att mjölka pengar från ungdomar som knappt har pengar, efter att jag ringt och sagt ett och annat. Kommer förmodligen att ta bort det här inlägget inom en snar framtid. Jag ber också om ursäkt över hur komprimerad texten blev. Hade mycket luft mellan styckena men blogg.se vill inte ändra det...




Hemtrevligt

 
Nu bööörjar det bli lite trivsamt hemma iaf <3 (hatar att inte ha gardiner....) Har städat som en tok i hela lägenheten så jag blev tvungen att duscha efteråt haha </3 Dessutom har jag nu sjukt ont i ryggen... Men det var det värt <3
 
Idag fick jag sova ut och sedan for jag med Hanna in till stan och shoppade lite, hehe.. Min plånbok gillade det inte, men det var grejer till skolan som kan behövas. Och lite té. Aldrig fel med té.
 
Men vad kan man behöva till en sån utbildning, undrar säkert ni?
 
 
That´s right. Snickargrejer. (+ lite till egna projekt hehe)
Nu har jag ÄNTLIGEN ett par snickatbyxor!!!! (har alltid velat ha det! Är så snyyyyyggt *3*) Passade även på att köpa ett snickarbälte, verktygslåda, lite verktyg och lite annat smått och gott. Jag är fullkomligt nöjd! Nu får jag bara inte handla något mer den här månaden haha... Inget alls!
 
Sen hjälpte Hanna mig att färga håret (det var som att färga sig hos en frisör, sjukt duktig är hon!) så att jag äntligen slapp färgen i håret som gjorde att det såg dött ut. Blev även av med de fula små missar som blev stora partier slingor på mitt hår... Så det blev super (y) Det ser lite mer levande ut nu, tog nämligen lite körsbärsröd färg så det blev brunt... fast med röd glans i <3
 
Efter det har jag bara städat och städat och städat... Ingen lördagsmys här inte haha. Men nu skall jag lägga mig för skall dansa 5h med Kristin imorgon på prova-på dagen i Nordanå! :D



It's hard out there for a "bitch"

 
Denna video börjar bli en rejäl snackis därute huruvida den är rasistisk eller ej. Det kanske den är, men jag tror att man missförstår att hela videon är en ironi mot hur sexistisk all media är. Detta är hur jag har analyserat den, jag säger inte att nåt är rätt eller fel..
 
Jag tycker att det hon gör är att avspegla pop och hip hop kulturen på hur det faktiskt är. Finns så många andra videos som utnyttjar kvinnorna på ett sexistiskt sätt, oavsett färg på huden, och där är det inte lika många som klagar men till den här videon blir alla förbannade och säger att den är rasistisk. Men det får man tycka, jag tyckte inte heller om att se på videon, men jag lyssnade på "the message" hon ville ge och jag tänker inte ge mig in på rasismfrågan utan jag fokuserar på tolkandet av texten.
 
Jag tycker att det är ett asbra meddelande från henne om hur tuff kändislivet är. Många klagar också på att den inte låter som de vanliga låtar som hon gör, och enligt mig är det för att hon går all in i meddelandet. Hon skall ju avspegla popkulturen, hur den porträtteras och framförs så då måste hon göra det i den stilen. Autotune, upprepande ord (som bitch, heeeela tiiiideeen), twerking, kvinnor som dansar i bakgrunden, samma takter genom hela låten osv. Allt handlar om sarkasm och ironi. De filmar ju också deras manager hela tiden som säger vad de skall göra och det tycker jag är bra, eftersom det verkar som att många tror att kändisar utformar sina videos efter hur de själva vill eller bara liksom håller med managern, medan det i själva verket är mer såhär "Gör såhär annars ruinerar jag dig" typ.
 
(exempel på artister där det viktigaste ämnet är "sexigt" och inte så mycket låten.
Bara en reminder om att det inte bara är Miley Cyrus som gör sånt här.)
(den här bilden är dock ganska komisk att se på om man bara ser den såhär xD
Så se "she wolf" med Shakira så kanske ni förstår varför jag tog med den)
 
 
Sen är det ju kanske en fråga varför ingen är stark nog att säga "men du, jag vill inte göra sånt mot mina fans, jag vill göra såhär istället. Jag skiter i att du förstör min karriär, jag vill inte vara sån som stjärna.", men det tror jag är en fråga endast våra stjärnor kan besvara på då vi inte har någon aning om hur det är att jämt och ständigt ha krav på en och man hela tiden tävlar om topplistorna, vad som tilltalar publiken.
 
Här är lyricsen för de som inte lyssnade särskillt mycket på lyricsen:

I suppose I should tell you what this bitch is thinking
You'll find me in the studio and not in the kitchen
I won't be bragging 'bout my cars or talking 'bout my chains
Don't need to shake my ass for you 'cause I've got a brain

If I told you 'bout my sex life, you'd call me a slut
When boys be talking about their bitches, no one's making a fuss
There's a glass ceiling to break, uh-huh, there's money to make
And now it's time to speed it up 'cause I can't move at this pace

Sometimes it's hard to find the words to say
I'll go ahead and say them anyway
Forget your balls and grow a pair of tits

It's hard, it's hard, it's hard out here for a bitch
It's hard, for a bitch (for a bitch)
For a bitch, it's hard
It's hard out here for a bitch
It's hard, for a bitch (for a bitch)
For a bitch, it's hard
It's hard out here

You're not a size six, and you're not good looking
Well, you better be rich, or be real good at cooking
You should probably lose some weight
'Cause we can't see your bones
You should probably fix your face or you'll end up on your own

Don't you want to have somebody who objectifies you?
Have you thought about your butt? Who's gonna tear it in two?
We've never had it so good, uh-huh, we're out of the woods
And if you can't detect the sarcasm, you've misunderstood

A bitch, a bitch, a bitch, bitch, bitch [x4]

Inequality promises that it's here to stay
Always trust the injustice 'cause it's not going away
Inequality promises that it's here to stay
Always trust the injustice 'cause it's not going away



Mörkt Kallt Ljus

Det är mörkt och kallt här hos mig
men du har sånt som gör det ljust igen
Det är mörkt och kallt här hos mig
men du har sånt som gör det ljust igen

Känns som känslor och panik har tagit över i mitt liv
Känns som ivern och ses har gjort mig vansinnig

Känns som ingenting finns kvar av allting jag en gång var
rädd att inte räcka till och bli ensam kvar

Men jag lovar att vara stark och jag lovar att vara god
jag kan lova hela världen att jag står vid mitt ord
I en hundradels sekund tränger ljuset fram
och jag ser vad jag gör när jag är i din famn

Det är mörkt och kallt här hos mig
men du har sånt som gör det ljust igen
Det är mörkt och kallt här hos mig
men du har sånt som gör det ljust igen

Jag hoppas på oss, jag tror att vi kan göra allting bättre
Allting är enkelt emellan oss, det är bara vi som tycker det är svårt
Att det är svårt och hitta hit, men det är så enkelt att tappa bort sig

Sen när inga sorger finns kvar, vad blir vi då lyckligare av?
När inga sorger finns kvar, vad blir vi då lyckligare av?



Det går bra nu... (faktiskt)

 
Det här är min "gravsten" som vi gjorde i skolan. Orkar inte dra hela historien igen och jag kan väl säga att jag är hemsk missnöjd över hur äckligt photoshoppad den blev då modellen blev så snygg hehe... Men jag blev godkänd på den iaf!
Sen blev jag även "helt klart godkänd" på Erik's filmhistoria tenta. Känns bra. Även fast jag har en hel del att tacka mina förkunskaper från gymnasietiden. Nu väntar jag bara på att få höra hur det gick med film/bildanalysen för mig :)
 
Kanske aldrig sa det men jag blev inte phösare :'< Hamnade som reserv, uhuuuu... <///3 Menmen, så kan det va´. Jag, Moa, Madeleine och Kristin startade iaf vår syjunta idag och sydde på ärmarna på våra overaller. Moa stickade och Madeleine sydde en söt liten uggla <3
Dock har jag ju inte suttit vid en symaskin sedan lågstadiet.. (jag var för macho när jag var liten och då ville jag bli snickare, så gick endast träslöjd haha) Så Moa fick hjälpa mig en hel del med att sy xD Kände mig som en unge igen då Moa verkade vara lite irriterad över att jag verkligen inte kunde NÅNTING om symaskinen. (Hon hjälpte mig tom att trä i tråden haha)
 
Oh well. Syjuntan ska ju hållas ett tag till så nångång lär jag väl ha lärt mig nånting haha.



Motha Fuckin Bread Crumbs!

Idag firade vi den här damen! Egentligen fyller hon år framöver men hon ändrade kalaset för min skull så jag skulle hinna få vara med <3
 
Fick sminka henne och hon bad om något färgglatt, så det fick hon! En väldigt orättvis bild men det var så svårt att fota med mobilen så man ser alla detaljer ; 3 ;
Sen gick vi och mötte Cecilia och Matthias, när vi kom hem satt vi och tjöta med 90-tals musik i bakgrunden. Bjöd på kakor och bullar (mormors kakor uhuuuu </3 De är ju mina! <3 TwT).
Efter det kom även Emil och vi kom igång med lekar och spel. Först gjorde vi en lek då vi plockade lappar ur en hatt och på lappen stod citat eller en liten del av en text från en låt ur disneyfilmer och så skulle man gissa vilken film samt vilken person som säger/sjunger det. Skitkul! Sen asgarvade vi åt Willys massagegrej för fötter som gav elektriska stötar. Haha en del av oss kunde knappt gå efter den... (kommer fler bilder sen)
 
Vi spelade lite olika spel, jag var dock förbannat ovanligt dålig på spelen... Jag skyller det på min huvudvärk, haha! När vi började bli less spelandet så drog vi igång två filmer på vhs <3 "Svanprinsessan" och (Disney's)"Atlantis"
 
Här kommer lite bilder på mig och Angelica <3 Resten av bilderna har hon så kan inte lägga upp dem xD
 
Vi är lite smått galna.... Bara lite!
 
Massa selfies lol... Menmen.
 
Godnatt!