Borta bra men hemma bäst

 
 
Tänkte visa några foton som jag tog i Göteborg för ett par år sedan.
Använde autofokus och ingen av de manuella knapparna då *skäms*,
men det blev ju någorlunda bra bilder ändå.
 
 
Snart är jag tillbaks dit. Jag hoppas att det är underbart väder och att jag får ut det bästa av det. Önskar också förstås att jag får träffa alla kompisar och vara med på massa roliga äventyr, även under praktiken.



Differens between monsters and men...

 
Såg nyss en asbra film som jag blev alldeles berörd av! "Barefoot" heter den, sök upp den och se den!
Helt klart värt det *___* <3
 
Förövrigt en väldigt bra text angående ---> sex <---
Att det inte är ett måste, det skall inte kännas som ett tvång och alla är inte kåta jämt.
Och vissa är det. Så är det bara. Inget knasigt med det. Tyvärr är det såna där "självklara" grejer som SKA vara självklart, men inget som följs särskillt ofta, av olika skäl. Vilket är synd.
 
 
 
 
Det börjar bli lugnare i skolan, fastän jag har en miljon grejer kvar att göra ändå. Såklart skall ju alla problem kika fram på samma gång. Jag verkar dock vara mer piggare nu, delvis för att solen har krypt fram och för att vårkänslorna är på topp! Men också för att biverkningarna av medicinen börjar ändra sig nu. Jag klarar av att vara vaken mer än 8 h/dag nu haha. Men nu har jag fått en enorm aptit hela tiden och jag känner mig hungrig JÄMT.
 
Äter alla mål om dagen, ja inklusive mellanmål + massa frukt, men ändå har jag enorma cravings efter choklad HELA TIDEN. Tillochmed när jag lagt mig och skall sova haha! Helt sjukt... Har ingen aning om det är biverkningarna. Men ja, ska det inte vara det ena så blir det det andra. Elis har tom frågat lite oroligt ibland om jag är gravid haha!
 
Men annars så strollar jag på som vanligt! Om man bortser sötsuget så har jag också fått cravings efter att få boxas på något, vad som helst, bara för att få avreagera mig haha.. Ska bli skönt att komma till Götet snart och (förhoppningsvis) få komma tillbaka till Taekwon-do klubben och slå på mitsar! :)
 
Dessutom har jag frågat Petter om jag får vara med på körrepetitionerna så jag lär få se mina kära kamrater från kören och ÄNTLIGEN få sjunga igen <3 Det kommer att bli en befrielse <3



Jävlar anamma!

 
Som sagt så har jag ju börjat ta beställningar.
 
Blev väldigt glatt överraskad att så många ville beställa målningar av mig! Trodde att mina konstverk såg ut som skit i andras ögon haha.
Har dock stött på ett litet problem, som visserligen är roligt då folk faktiskt kan tänka sig betala (dream coming true typ), och det är att jag inte har någon aning om vad jag skall ta för mina målningar.
 
Men nu sitter jag och läser på om hur jag skall göra! Så det ordnar sig nog! Jag vill ju inte att köparna skall känna sig ruinerade :) (samtidigt som jag själv inte vill bli ruinerad ehe..)
 
(Jag vet inte varför men den här bilden känns badass på nåt sätt)
 
Sitter också och filosoferar med en kopp té bredvid mig. Ett väldigt händelserikt liv har jag haft med många äventyr och goda minnen. Tittade igenom en massa bilder och blev påmind om hur livet faktiskt kan ha ljusa stunder ibland. Så jag har gjort en liten lista på vad jag tänker förbättra på mig själv under året. Inte så många ytliga saker eftersom jag tycker sånt är lite onödigt, utan mest sånt som gör att jag mår bra och får ut det mesta av livet :>
 
Vad har du för planer för det här året?



JAG FICK PRAKTIKPLATSEN!!!

 
Idag fick jag höra att de gärna ville ta emot mig som praktikant till produktionen av "Viva Hate" på SVT i Göteborg <3<3<3 Jag är SÅ taggad!! Kommer att vara där mellan v. 13-22 och lära mig alla knep och knåp från proffsen :D
 
Och inte bara det, hinner få se min hemstad, träffa kompisar och hälsa på min bror och hans döttrar <3 LOVE IT <3
 
Men ändå jobbigt att vara borta så länge från katten och Elis :'< Speciellt Garrus då han är min lilla bebis och är alltid jättenojjig så fort jag lämnar hemmet TwT



Tecknar/målar på beställning!

(Ett av bilderna jag skickade in till antagningsprovet)
 
Uhh.... Skall sova direkt efter det här inlägget, har suttit och skrivit cv hela kvällen (gör om, gör rätt) och nu hoppas jag att jag får ett jobb till sommaren (jag vet att cv´t inte gör hela grejen osv, men jag behövde korta ned den rejält och det var sjukt svårt att ändå få med det viktiga).
 
Hursomhelst, till rubriken!
Jag är i stort behov av pengar och folk har frågat varför jag inte tar betalt för mitt skapande, så då tänkte jag att drar igång något säljande. Jag stör mig lite på när folk frågar varför jag inte tar betalt för det brukar oftast vara samma personer som inte vill betala för en målning. Om inte de vill betala, vem skulle jag då lyckas sälja det till liksom?
 
(oljemålning gjord av mig på oljemålningskursen jag gick.)
 
Förövrigt är jag grymt självnedlåtande när det gäller mina egna konstverk, så svaret till frågan är egentligen "jag vågar inte, för jag tycker att jag är för dålig". Jag tycker jag suger, trampar runt i cirklar, får det aldrig till att det blir "perfekt" i mina ögon och får sådan prestationsångest när jag skall rita till någon annan. (Ni som har bett mig om bilder till tatueringar, konstverk osv, där har ni svaret till varför det tog så lång tid innan ni fick dem.)
 
(Designade min docka och gjorde en lineart på den :>)
 
MEN! Och ett stort men! Den här gången skall jag igga mina destruktiva tankar om min konstnärlighet och dessutom få det färdigt inom en rimlig deadline. Så även om det mest är för att jag är pank så är det också bra för mig att öva på att våga lita på andra som tycker att jag är bra. Att våga tycka själv att jag är helt okej på det.
 
So here´s the deal.
 
Du kan beställa:
 
* Akrylmålning
 
* Akvarellmålning
 
* Tatueringsbild Var noga med beskrivningen för hur du vill ha den. (jag skulle vilja säga inspiration för jag blir nog helt skadad av prestationsångest annars.)
 
* Digitalmålning, photoshop
 
* Teckning ritad med färgpennor
 
* Teckning i endast blyerts
 
* Teckning med lineart
 
Kan även skulptera om det är små, enkla, söta saker du vill ha.
 
Alla dessa i valfritt motiv.
Skriv till mig antingen på fb eller kommentera på det här inlägget om du vill beställa något.
Priser diskuterar vi tillsammans eftersom det beror på valet av motiv, tid och kostnad för material. 
Räkna också med att det behövs göras över minst en helg, med tanke på hur mycket jag har att göra i skolan ^^'
 
 
Hoppas att ni känner er taggade och vill beställa något! Nu skall jag sova, godnatt! <3



Workout!

 

"Jag tänkte göra som många andra här på fb och dela med mig att jag skall börja träna.
Nån gång.
När jag känner för det.
Men jag kan inte lova någon fager bild på mig för att visa mina resultat. För det känns lite halvt onödigt. Typ som den här statusuppdateringen."


Nä men.. Det jag tänkte säga är att det känns lite knasigt att man är så insatt i att forma ens kropp. Inför vad? Få komplimanger? Känns lite narcissitiskt sådär..
Men jag är inte emot träning. Jag tycker att om man skall träna så ska man göra det av hälsoskäl och för att det är roligt, inte som någon press på att forma kroppen för om man tänker i det stora hela; Vem fan bryr sig förutom du? Alla har ändå olika kroppar. Alla är bara människor. Finns det något djur som bodybuildar sig? Njaeee...

 

Såvida du inte vill tävla i typ OS, eller nåt sånt. Då är det ju en annan sak än att stå och spänna sig framför spegeln utan någon vettig motivering mer än att forma kroppen.

 

Var nöjd med din kropp och ser den inte ut som idealet så tänk att den faktiskt är unik! :) Acceptera olika former istället och typ... gör som jag, don't give a fuck. Satsa på nåt som är viktigt istället. Typ gosa med familjen, katten, hunden, umgås, toppenkarriär, äventyr, ah jag vet inte vad ni vill göra haha. Och ärligt talat tycker jag att alla är vackra på sitt sätt, jag tycker inte att man behöver se likadan ut som någon annan..

 

Det här är ju bara vad jag tycker, ni får såklart tycka helt annorlunda :) Men för mig är det inte så viktigt om man har lite bölder här och där, lovehandles, krabbtag under armarna eller vad ni nu kallar det haha. För mig är det viktigt att bara leva sitt liv och göra så mycket utav det som möjligt. Jag skulle lätt byta bort alla pengar som man lägger på gym, kosttillskott och träningskläder till en resa till varmare länder, eller nåt. För det är vad jag tycker om, att resa. Men det är ju jag det.




BJD

 Ryser fortfarande av den här versionen <3
Allt är perfekt för min del, körsången, afrikanska känslan och hennes klara, vackra röst <3
Tycker faktiskt att den här är en mycket bättre version än den som är i filmen, för den i filmen
fastnade jag aldrig riktigt för :/ Oh well.
 
 
Har börjat med BJD, som de flesta nog har börjat förstå haha </3 Dyr hobby, men ja... Jag tänkte fixa det mesta själv iaf :/ Bara nu i början med första dockan, första peruken och allt så det blir lite dyrt haha.
Risken är dock att man blir beroende, som de flesta andra BJD intresserade redan blivit xD
 
Gjorde kransen och armbandet själv, klänningen köpte jag av Johanna som hade gjort den själv :> Så söt!! <3
 
 
Sen gjorde jag en egen klänning haha xD Gick inte sååå bra... Men tillräckligt bra för att vara min första (y)
 
Den är dock inte klar :/ Skall göra axelremmar och knappar och sånt också.
Imorgon kommer nog troligtvis peruken som jag skall ha till denna också!! <3<3<3
So excited!
 
 
Nu skall jag sova så jag orkar med skolan också xD
Godnatt!



Glad alla stjärtars dag dårå.

 
Typ. I efterskott änna.
 
He börjar gå bra nu! Skolvecka avklarad, halvfärdig med allt jag ligger efter med men skall fixa det med! Trött som fan fortfarande, var lite småtaskig mot Elis igår som var gullig och hade köpt choklad till mig, men jag var sömnklar redan vid 18. Men jag lyckades hålla mig vaken till gamla Robocop filmen då jag tyckte den var riktigt bra :) Blodigare än jag trodde haha! Men direkt efter det gick jag och lade mig, dvs typ 19.30, och drömde mardrömmar (y).
 
Nu sitter man och är alldeles ivrig inför måndagen eftersom det verkar vara då jag får reda på om jag får praktik eller inte i Göteborg <3 HOPPAS HOPPAS SNÄLLA ÅÅÅH *___* <3 <3 <3
 
Idag blire över till Johanna och trycka in lite information om BJD´s eftersom jag har noll koll om alla förkortningar och vad man beställer osv haha. Var mer påläst när jag började med lolitastilen än det här haha, känner att det hade kunnat vara bra nu med.
Sen ikväll kommer nog Peter över och vi skall spela mer tv-spel.
 
Helt okey asså (y) Over and out!



Tjejkväll!

Photoshop skillzen på topp!
 
Idag skulle jag kunnat fortsätta sova hela dagen om det inte vore för att jag hade arrangerat en tjejkväll hemma hos mig med de här grymma tjejorna! (Hade inget foto på Madeleine så fick photoshopa in henne. Som på affisch, verklighetstroget och bra.) Hade även orkat fixa till mitt hår för en gångs skull så jag fick det mer vågigt och fluffigt (ville ha lockar haha), men är så dålig på sånt så det ser jätterisigt ut. Inget att ta kort på med andra ord.
 
Vi såg på "10 orsaker att hata dig" (tror den hette så) och "Dirty Dancing". Var väl inte mina favoritfilmer meeeen det var kul ändå! Jag och Moa var väl de som kommenterade mest under filmerna... fast det var nog mest jag som förstörde dem haha. Förlåt </3
 
Tända ljus, nagellack, choklad och chips, slötittande på tv och sen var det dags för dem att dra sig hemåt. Var väldigt trevligt som sagt, men har kämpat med att hålla mig vaken. Så nu skall jag lägga mig, tjoflöjt!



Not so productive..

 
Uhh... Så trött..
Med den nya medicinen så är man tillbaks på ruta ett med biverkningar, så det har varit otroligt svårt att hålla sig vaken under dagarna.
 
Igår gick jag och lade mig efter 17.00 och sov till 06.30 imorse. Innan har jag nästan kunnat sova dygnet runt.
 
Eftersom jag inte var i ett körvänligt tillstånd så var jag tvungen att be Hanna att köra mig till Mekonomen då jag hade en tid på verkstaden kl 08.00. Vi gick hela vägen därifrån först till Coop och sen till skolan. På förmiddagen gick det bra för mig att jobba, efter lunch var jag helt borta igen och somnade vid Moa's bänk. Det tog tid innan jag vaknade till och tillslut orkade gå hemåt och när jag väl var hemma landade jag på soffan och höll på att däcka igen, men Elis var snäll och gjorde middag åt mig.
 
Så nu sitter jag vid datorn och slötittar på tv. Försöker att hålla mig vaken, men lär väl somna snart igen. Suck.



Cosplay

 
Då kanske det äntligen blir av. Tur att man har en kompis som skall cosplaya samtidigt och som kan sy, annars hade jag aldrig kommit igång xD
Jag och Moa for på stan idag för att leta efter tyger till både cosplay och våra fina dockor, sen kollade vi också efter en speciell filtermask så vi slipper dö när vi håller på med latex haha (känner att jag skulle behövt det redan när jag började med latexen.)
 
Vi båda var helt slut efter vår shoppingtur, båda hade vätskebrist och det var väldigt varmt, dessutom tog det lång tid, så det blev inte att vi for tillbaks till skolan. Jag hade inte orkat det, för även om jag sedan drack jättemycket vatten och käkade massa mat, samt huvudvärkstablett, så gick aldrig huvudvärken över. Så nu skall jag lägga mig så jag orkar med skolan imorgon!



Men det har ju inte bara varit dåligt!

 
Såklart :)
 
Även fast jag har varit sjuk så har jag varit duktig på att ta hand om mig själv (vilket jag inte har varit förut hehe).
Har även gjort saker som får mig att bli glad, tillexempel vara med kompisar de gånger jag har mått bättre och skulpterat/ritat. I fredags var jag hos Moa och firade hennes födelsedag. Gjorde Pusheen till henne i Super Sculpey :>
 
 
Moa hade även gjort en supergod tårta <3<3<3
 
 
På skolan fick vi lära oss hur man jobbar snabbt med att få ihop dockor till teater.
Jag tyckte det var jättekul och fick ihop denna med diverse material på en timme typ hehe x)
Tyvärr var jag inte så kry den dagen så allt gick långsammare än vanligt :/
 
Hittade en hatt som var fin <3
 
Köpte mig också min livs första bjd <3 Love it <3
 
Städade hela lägenheten under helgen och tycker att det blev riktigt mysigt <3
 
Har tyvärr fått klara mig själv då Elis for till Piteå, men det är tur att jag har min supergosiga katt som håller mig sällskap <3 Nu fick han också sova med mig i sovrummet för första gången på länge x)
 
 
 
Igår var även Peter här och spelade Skyward Sword med mig :DDD Även Hanna och Challe var över en sväng och vi såg på Sherlock Holmes och drack té! Så det har varit väldigt mysigt ändå <3



Nu vet ni.

(karama-wari på deviantart som gjort denna)
 
Ibland får jag såna där dagar då jag slutar fungera helt. Jag blir stirrig, hjärnan ställer in sig på lågenergi och min kropp rör sig i långsam takt. Det har ingenting med om hur och vad jag äter, har ingenting att göra med om jag har fått frisk luft, tränat, druckit vatten etc, utan det bara kommer. Det sitter i psyket, vilket är lite smått ironiskt för då tror de flesta att det är att man tänker dödstankar och är djupt deprimerad, men nej, när jag blir sån tänker jag på absolut ingenting. Om jag skulle ha lust med något skulle jag nog sitta och rita, eftersom jag inte riktigt vet vad det beror på så får mina bilder uttrycka mitt tillstånd.
 
Min teori är att det är så min kropp reagerar till stress. Många tänker sig stress som i det fall när man står på Max och langar ut hamburgare till massa pers, men så är det inte. Det är känslomässig stress, säkert över allt man varit med om, men i mitt fall handlar det mest om prestationsångest under skoltid. Som den arbetsmyra jag är så är det många timmar som läggs på att inte vara sämst, vilket jag ofta får för mig att jag är av någon underlig anledning.
 
 
 
För min del så började det lite väl extremt i år. Jag var överlycklig för att jag fick börja som attributmakare redan i vår, dock krockade många lektioner med mina läkartider vilket inte gjorde lärarna så glada (för de hade ju åkt hela vägen hit till Skellefteå för att titta på när vi gör "en kul grej"... förlåt, ni kanske inte hänger med, ett slags internskämt jag och Hanna har.)
 
Men så kom den dagen då vi skulle ha en viss lärare i skulptering som sågade ned mig så hårt att jag hamnade på botten igen. Jag är säker på att jag skulle klara av sådana påhopp om jag vore frisk, men det var alltför mycket i bägaren så det bara rann över. Det tog tid innan jag förstod att han inte fick göra så, eftersom så många andra elever tycker att han är duktig på det han lär ut och struntade i hans oförmåga att vara medmänsklig.
Jag vet inte heller om han var snällare mot andra som han ansåg hade potential för skolarbetet. Jag vet inte om han insåg att han stod och rentutav hånade mig, för tydligen har han blivit "bättre med åren". Men när jag pratade med fler äldre personer så sa de att jag skulle kunna anmäla honom, så då insåg jag att han faktiskt gjorde fel.
 
Så det var verkligen ingen bra start på nya utbildningen. Jag var redan orolig för om jag skulle bli accepterad hos attributmakarna och om jag kunde bli lika bra som dem, och så kommer en lärare och säger att jag är värdelös och får mig att nästan vilja hoppa av. Kul. (Jag verkar vara en easy target för dessa människor, hur mycket jag kämpar med att tuffa till mig.)
 
Men tydligen så skulle det kontaktas mellan läkare, skola, csn och diverse så det kanske reder ut sig till slut ändå. Jag hoppas innerligt att jag har ork för skola igen för det är verkligen en kul utbildning, jag vill inte vara sjuk mer och vill inte hamna efter. 
 
Tar nog bort det här inlägget sen.. Känns lite onödigt, men behövde skriva av mig lite.