Oh the time is near..



Då har man sökt till ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha, på sista ansökningsdagen, haha.
Wish me luck ;___;



Kristallsjukan?


(bild från DeviantArt, tycker den är så mysig <3)

Vaknade bredvid min älskade av att det kändes som allt snurrade runt, tillochmed när jag blundade. När jag tittade upp i taket var det som att åka runt i en karusell och sedan bar det av med att vara sängliggandes nästan hela dagen. Usch och fy över hur man mådde.
Elis var så gullig med att hjälpa mig ta mig till från sängen till köket, från köksbordet till badrumsdörren osv. När jag började bli hungrig kände jag samtidigt illamående och efter jag hade ätit bad jag Elis ta med en hink in till rummet bredvid sängen, eftersom jag just då orkade knappt sitta upp. Huvudet kändes så tungt... Som ett bowlingklot! Samtidigt som det kändes som om man for över de sju haven...
När jag förklarade för Leena så undrade hon om det var så dåligt att jag behövde åka till sjukhus. Men då hade det hunnit bli eftermiddag och jag kände mig redan bättre, rummet snurrade inte längre men huvudet var lika tungt. Så när jag skulle hem fick Elis följa mig till bilen och hjälpa mig bära mina grejer, syrran fick sedan hjälpa mig bära in dem i huset. Efter ett tag testade jag starta datorn och surfa lite, men efter 10 min gick det bara inte mer så.... man kan säga att hela dagen har jag bara legat i sängen och hela eftermiddagen gick åt att sova, så jag undrar lite hur det kommer gå att sova inatt x)
Leena berättade också att det antingen kan vara något grejs som håller på efter jag precis varit förkyld, eller så har/hade jag kristallsjukan. Vad jag förstår så verkar det vara när små kalkstenar, sk. kristaller, lossnat från den vanliga platsen i balansorganet och hamnat på ngt annat ställe. Så när man då vänder på huvudet eller bara rör på det förflyttar sig kristallerna sin tyngd till det andra stället och orsakar yrsel. "Vanligast är att yrseln kommer när personen böjer huvudet framåt eller bakåt, eller har legat ner en längre tid." stod det på Expressen (webb) och så hände det för mig.
Men det är ju en sjukdom... Så vi får se vad som händer framöver. Det kanske bara var någon släng av det som kommit tillfälligt? Vad vet jag..?

Ikväll fick jag till min glädje se att en person jag bevakar på dayviews kan tänka sälja sin klänning som hon har sytt själv <3<3<3<3 Vi får se hur det blir med storlek, frakt och liknande men det verkar lovande iaf <3
På måndag åker jag och älsklingen dessutom ned till Göteborg med tåg, kommer fram dagen efter. Har verkligen saknat hemstaden <3 Så hur ska det gå med att ställa om sig till att inte bo där längre? :P
Man vet aldrig förrän man testat! :)
Jag är då helt inställd på att försöka ha bott här uppe i minst ett år iaf c:



Dieter på jobbcoach...



Den är så fin <3

Här sitter man på MiROi och fick lyssna på en som berättade om kost och hälsa. Dock kunde jag inte låte bli att såga henne totalt, förlåt <3 Åtminstone i mina tankar.
Ja, visst var hon kunnig om allt med aminosyror och transfetter osv, men allt höll man väl inte riktigt med. Man kan säga att halva föreläsningen i grund och botten hamnade om dieter, eller så kallad ändrad livsstil (LCHF, GI, whatever) och eftersom jag är allergisk mot allt som har med dieter att göra så satt jag inte med gillande min till allt hon sa.
Nu får ni inte heller missförstå mig, hon sa faktiskt en hel del bra saker också, som hur dåligt det är med tex nutrilette produkter och metoder som går ut på att gå ned väldigt snabbt som gör att man också går upp i vikt väldigt snabbt, samt kunskap kring det. Men just det här att hon var så inne på ord jag bara vill kräkas på som "bra fetter" "det är nyttigare än det" "undvik juice för det innehåller så mkt socker" och då "dieter". Jag håller med om en del saker som att man kanske inte ska äta så mycket socker och hel/halvfabrikat, men allt sånt handlar om hur man äter utöver det och för henne lät det som om det var förbjudet. När det faktiskt finns tillräckligt mycket fixering om hur man ska äta tyckte jag att hon kunde berätta om hur kroppen fungerade osv och inte vilka dieter/metoder för livsstil som är så fruktansvärt bra. För mig som gått igenom en hel del blir bara arg när man måste sitta och lyssna på sådant, och det klart, det är dumt av mig att göra så istället för att bara stänga av öronen. Men jag tycker att många glömmer att det inte bara är "småtjejer i tonåren", som hon uttryckte det, vars tankarna kretsar ofta till nyttigt och viktnedgång och hela fadderullan, utan att det oftast pågår mellan 12 års ålder till 25. Man behöver alltså inte vara "småtjej" för att bli påverkad av hetsen kring hur man ska äta.
Så ja, hon hade en hel del bra saker på lager eftersom hon var påläst och dessutom tror jag att hon nämnde något i stil med personlig tränare, men sitta på jobbcoach och prata om vad som är rätt och fel att äta tycker inte jag var särskillt lyckat. Det finns faktiskt en rad anledningar som inte bara är ursäkter till att man kanske inte kan byta ut allting och det finns en del som blir påverkade på fel sätt.

Menmen, nu är det lunch! Hoppas att ni andra får en fin dag idag! <3



Helgens äventyr



Åh, åh! Vilka är det här?
Jo det är jag och min älskade, underbara pojkvän då vi precis hade åkt skoter <3

Helgen i Masugnsbyn var suveränt!
Axel var chaufför med Emils bil från Luleå och sedan bar man sig iväg på mysig utflykt <3
Vi kom fram sent på fredag kväll och stjärnorna lyste klart på himlen. Men det höll inte i sig, redan dagen efter blåste det upp till snöstorm och det blev ett par strömavbrott. Före stormen bröt ut hann vi iaf se på när Elis far Rickhard visade oss när de sprängde i dagbrottet (där dolomiten bryts, fick jag förklarat). Det var otroligt häftigt att se med egna ögon, även fast jag inte är så förtjust i sprängning och dylikt...
Jag fick pröva på att köra hjullastare, traktor och skoter också för första gången i mitt liv! Otroligt spännande må jag säga och väldigt kul :) Köra skoter var lika läskigt som jag trodde, samtidigt som det var kul.. men märkte att det var läskigare när man åkte med istället för när man kör den själv.
Jag fick även en liten sightseeing kring området vilket var spännande att höra om alla historier bakom :)
Middagen fick vi hoppa över då det var så mycket strömavbrott så vi åt mackor (och godis) istället, hehe.
Söndagen bestod av skoteråkning och besök till älsklingens farmor som tyvärr inte var hemma, men Katta var där så då fick vi komma in och äta deras goda bullar iaf över ett trevligt samtal.

Sedan var det bilväg hem igen och för mig känns det nästan som att vi var där en vecka, haha.
Så mysigt det var <3




fotografen bakom dessa bilder är Elis pappa Rickhard Lantto :)



Don't underestimate mah powaaahh



Imorgon far man då, till en liten by kallad Masugnsbyn c:
Vad ska jag dit och göra? Jo, för min söta kille ville visa upp mig inför folket där, dvs hans pappa och resten utav släkten på deras sida. Det känns som om det kommer bli rena äventyret, hehe.. Han har bestämt prompt att han ska få upp mig på en skoter och köra den, vare sig jag krälar på marken av min förkylning eller inte.
Även om jag skulle vilja göra som på sista bilden på meme'n så.. känns det inte som en höjdargrej att fara när man känner sig så sjuk under dagarna... Men förhoppningsvis blir det bättre imorgon och jag ändå orkar ta mig ut ur huset :)
Känns verkligen spännande att få åka dit, se hur de bor där... Samtidigt som jag är skitnervös. Var redan nervös innan för att de ska tycka illa om mig... Och nu när jag är täppt i näsan och snorar och håller på, kommer ju se helt groggy ut. Men har nu intalat mig själv ett tag idag om att det kommer gå bra, kommer inte bli lika dålig som jag varit nu i förkylningen och att det säkert blir jätteskoj utan några jobbig och pinsamma situationer :)
Om man lyckas hålla den inställningen så tror jag nog det funkar, haha.




nckjnjdkfglgsdjyg

Bästa rubriken, evur. Kan tillägga att det är ungefär så min hjärna har fungerat de senaste dagarna...


(Snodd från Google som var från ngn annans blogg)

Jao, kan ni gissa vad jag har råkat ut för?
En hejdundrans förkylning, mmhmmm.
Men det lustiga är nog min inställning för det, nämligen att jag är jävligt glad för att det äntligen bröt ut. Kan ni gissa igen? ;)
Här har man gått i typ två månader med en fruktansvärt långsam process i försämring av halsen, alltså, fick mer ont i halsen för varje dag men det blev liksom inte mer än så. Mot slutet började det bli lite snuvigt, men det var inte förrän i tisdags som det bröt ut och fick typ allt på en gång (bortsett feber, som jag gärna går utan också). Jag skulle inte gått ute i så tunna kläder då, nej, men om jag inte hade gjort det kanske jag hade haft samma envisa halsont som långsamt blev värre och värre.
Vad nu detta beror på? Jag har ingen aning.

Så här sitter man och letar nummer till MiROi för att sjukanmäla sig, men hittar inget nummer... Great (y)
Förövrigt har det här varit en ganska pissig vecka, om man får vara lite tillfälligt pessimist, men för att också hitta ngt fint i det hela så fick jag iaf iväg musikpapprena! Så musikprov, here I come...
Kina papprena har dessvärre inte kommit iväg av olika skäl, men det ska nog iväg imorgon eller på måndag. Icke längre skall jag vänta och dra ut på det.



Kladdkladdkladdkladdkladdkaka! <3

Sitter här och lyssnar på Portal låtar <3 Varje gång jag lyssnar på "Still Alive" tänker jag på första Uppcon upplevelsen, haha~
Måste säga att hela helgen varit så underbar! Om man bortser den irriterande förkylningen så har jag hunnit med så oerhört mkt härliga saker! :)
Det började med en filmkväll på fredagen och testande av spelet Magicka (som älsklingen hjälpte mig installera haha). Dock är den lite krånglig att få installerat på laptops så jag hann bara klicka på "New Game" tills den stängdes ned :'< Hoppas han får tid att hjälpa mig med det... Om det nu ens kommer gå då det inte är en stationär (anteckna att jag inte alls har koll på såna här saker, ehe..).
Igår visade jag familjen "Skillnaden som gör skillnaden" vilket verkade vara en nyttig erfarenhet för dem att ha sett :) De sa själva att de tyckte den var bra. Kjell Enhager, all credit till honom!


(Bild från Deviantart, minns ej vem som hade lagt upp den där)

Efter filmvisningen for jag till pojken min <3 Alltid lika underbart att få känna hans närhet, se hans vackra ansikte, hålla hårt om honom och att få lägga händerna om hans kinder, bara kyssa honom i all glädje som bubblar inom mig <3 (Ja! Många hjärtan, indeed, men det får ni stå ut med, haha) Så fort jag ser honom kan jag bara inte låta bli att le. Den där fina, älskade människan... Jag är hans, och han är min <3
Hursomhelst blev det mycket mys trots allt snorande, hehe. Vi testade om Skyrim funkade på min dator och det verkar den göra. Har dessutom hunnit med att installera Sims 2 plus alla expansions som syrran har x) Så det blir mkt spel framöver, utöver MiROi, jobbsökande, familj och pojkvän, samt resten av vardagslivet.

Måste bara tillägga det som hör till med rubriken, haha!
Syrran tog hem sin kompis och de bakade kladdkaka samt lade till glass. Ljuvligt gott var det <3
Tillslut satt vi alla och såg på Stephen King's "Misery", som fick både mig och tjejerna hoppa till stundvis. Den var ju inte sådär skräckis-läskig, som jag kallar det, utan den var bara creepy... Psycho-creepy.

Hoppas att ni också hade en lika fin helg som jag hade! Ha´de´! :D



Blä.

Hatar att vara såhär förkyld... Ni vet när den låååångsaaamt kryper fram i flera flera veckor...
Vill kunna träna som vanligt, kunna gå snabbare utan att få så fruktansvärt ont i halsen hela tiden och kunna sjunga igen :'<
Här sitter man också och proppar i sig godsaker... Inte så bra :/ Men ska bättra på det.


(bild: John Bauer, så fiiin <3<3<3<3)


Förövrigt har man börjat gå på kurs! MiROi, som AF skickat mig och många andra till. Dock är jag, till skillnad från typ 90 % av resten av folket, positivt inställd till det. Nog för att jag blev chockad över att plötsligt få veta att den pågår i 6 veckor, 8.30-16.00 nästan varje dag, from idag, men är ändå positiv inför det för man lär sig så mkt annat än bara CV och liknande. Jag tex behöver verkligen öva på min sociala kompetens (då den sänkts en aning sen i höstas..? Hm... Har nog suttit hemma ensam för länge och tänkt massa onödiga tankar..), vilket kommer väl till hands och dessutom passa på att öva upp mitt självförtroende. Sen så är jag alltid öppen till att testa nya saker och lära mig massa nytt, så det här passar gott och väl för mig :)
Vi såg en riktigt bra film idag, "Skillnaden som gör skillnaden", rekommenderas till alla som älskar att lära sig om människors beteenden och medvetande :)

Har också en del panik inför Kinaresa.... Men har satt upp ett mål om att fixa allt sånt som ska med visumet den här veckan, samt även lite andra saker som måste göras snarast!
Ska nog sätta mig och radda upp en massa små-mål tills jag kommer till huvudmålet :) Ett ganska bra tips man fick från dagens "lektioner".




MiROi

Oh the memories.. <3 YwY





Jahopp... Detta var en ganska händelserik dag.
Arbetsförmedlingen sa senast att jag skulle dra till MiROi den här dagen. Fick inte reda på vad jag skulle göra där, utan bara att jag skulle göra det.
Jag trodde förstås det bara var en kurs som AF arrangerat... men när jag kom dit fick jag höra "Ja, kanske dags att lära känna varandra eftersom vi ska vara här i sex veckor."
Vänta, va?
"Det är det här schemat och vi börjar 8.30 och slutar 16.00"
Vad i...?
Samt även när jag försiktigt frågade om man skulle få några papper på kontaktuppgifter ifall man skulle bli sjuk så var det som om han inte hade tänkt ut det än.... Wtf liksom.

Nog för att jag inte har något emot det. Jag har ärligt talat längtat så mkt efter att få gå till jobbet eller skola eller dylikt att jag höll på att typ bli deprimerad eller nåt. Haha I´m so nerdyyyy~

Nä men seriously. Är bara sån att jag både gillar att ha mkt att göra, men hatar att stressa. Så med andra ord, jag tycker om att vara ledig men det får inte bli för länge helt enkelt (om man nu kan kalla arbetslös som ledighet då man ständigt är nervös för det låga antalet pengar i plånboken).

Haha och just precis precis har jag köpt mönster till att kunna sy klänning (det var för svårt att göra själv.. :/) för jag trodde att jag skulle ha mkt fritid fram till jag reser söderut, men icke sa nicke!

Hursomhelst ser jag bara positivt på det här MiROi :) Iaf som det ser ut nu..
Men gillar inte att de och AF är så dåliga på att informera om saker så man får sådana här överraskningar.. (Det låg tom ute i ödemarken typ med inga skyltar som visade vägen. Smart AF, smart! (y)